Wat vindt u van het plan voor de spoorverdubbeling Zevenaar Didam?

Logo Gelderland

Tussen Zevenaar en Didam komt een tweede spoor. Hierdoor wordt de verbinding tussen Arnhem en Winterswijk verbeterd. Betrouwbaar én sneller. Het ontwerp plan hiervoor is nu klaar en vastgesteld. Vanaf 22 september kan iedereen dit officiële plan (ontwerp-inpassingsplan) bekijken en tot 2 november reageren.

 

Met het inpassingsplan wordt de volgende stap gezet om een tweede spoor aan te leggen naast het bestaande spoor tussen station Zevenaar en station Didam. Hierdoor kunnen de treinen elkaar gemakkelijker passeren en verbetert de dienstregeling voor de hele lijn. Ook kan de trein dan sneller gaan rijden. Er gaan niet meer treinen rijden. Het is wel nodig om de spoorwegovergang op de Babberichseweg definitief af te sluiten in verband met de veiligheid. Hiervoor in de plaats komt een fiets- en voetgangerstunnel. De gemeente Zevenaar neemt hierover dit najaar nog een apart besluit.

Waar kunt u de stukken bekijken?

U kunt de stukken vinden op: www.gelderland.nl/spoorverdubbeling-zevenaar-didam. Hier vindt u ook informatie over de verdere planning en procedure van het project. De stukken staan ook op: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPSpoorZevDid-ont1

 

U kunt de stukken ook lezen bij de provincie te Arnhem (gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1a) en bij de gemeenten Zevenaar en Montferland.

Uw officiële reactie

Het reageren op een officieel plan van de overheid om uw omgeving te veranderen is een wettelijk recht. Uw reactie heet officieel een zienswijze. U kunt telefonisch reageren of schriftelijk via een mail of brief. Alle zienswijzen tellen. Onze voorkeur gaat uit naar een schriftelijke reactie.

Uw mail stuurt u naar: post@gelderland.nl. Uw brief naar het College van Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Vermeld daarbij zienswijze ontwerp inpassingsplan Spoorverdubbeling Zevenaar Didam, zaaknummer 2015-011036. Vermeld ook uw adres en telefoonnummer. Ons antwoord op alle reacties heet een zienswijzenota die openbaar is.

 

Wilt u liever mondeling reageren? Maakt u dan een afspraak op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 via 025-3599999. Van de mondelinge zienswijze maken we een verslag.

Tot wanneer reageren?

Reageren kan vanaf donderdag 22 september tot en met woensdag 2 november.

Ruggengraat openbaar vervoer

De provincie werkt samen met ProRail, de gemeenten Zevenaar en Montferland en de vervoerders aan het verbeteren van de dienstregeling van de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. Deze spoorlijn is de ruggengraat van het openbaar vervoer in de Liemers en de Achterhoek.

Naar boven