Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning en besluit Mer-beoordeling Coolrec Nederland BV - Grevelingenweg 3 te Dordrecht Z-16-309323

Logo Zuid-Holland

Z-16-309323

Kennisgeving ontwerpbeschikking

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Uitgebreide procedure

 

Gedeputeerde Staten van Zuid Holland hebben op 23 augustus 2016 een aanvraag om omgevingsvergunning hebben ontvangen van Coolrec Nederland B.V., voor de inrichting gelegen aan de Grevelingenweg 3 te Dordrecht. Het betreft in hoofdzaak het veranderen van de inrichting door uitbreiding van de verwerkingscapaciteit en het bijplaatsen van een extra sorteerinrichting. Concreet wordt verzocht om een vergunning voor het bouwen, een aanvraag voor het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en voor het veranderen van een inrichting of mijnbouwwerk.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zijn voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

 

De ontwerpbeschikking en andere ter inzake zijnde stukken liggen van 19 september 2016 tot en met 31 oktober 2016 ter inzage bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, op werkdagen van 08:00 tot 16:00 uur, Johan de Wittstraat 140 te Dordrecht, tel.nr. (078) 770 85 85.

 

M.e.r.-beoordeling

Op 20 juli 2016 heeft Reijngoud Afval B.V., namens Coolrec Nederland B.V., een aanmeldnotitie m.e.r-beoordeling ingediend. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 4 augustus 2016 besloten dat geen MER hoeft te worden opgesteld alvorens een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht kan worden ingediend. Een kennisgeving van dit besluit wordt tevens geplaatst in de Staatcourant.

 

Zienswijzen

De aanvraag en de ontwerpbeschikking met bijbehorende stukken liggen, inclusief de stukken die betrekking hebben op de m.e.r.-beoordeling, vanaf 19 september 2016 ter inzage. Vanaf dat moment kan een ieder binnen zes weken zienswijzen indienen over de ontwerpbeschikking. Dit kan bij de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, namens dezen de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Postbus 550, 3300 AN Dordrecht. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling zienswijze in te brengen. Hierna zal een definitief besluit worden opgesteld.  

 

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de heer P. Mesman, telnr. (078) 770 8585. Van mondeling naar voren gebrachte zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

 

Deze kennisgeving staat ook op www.ozhz.nl.

 

Gedeputeerde Staten Zuid-Holland, 16 september 2016

Naar boven