Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder‘Elst, Groenoordstrip’

Logo Overbetuwe

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij hogere grenswaarden zoals bedoeld in artikel 83, eerste lid van de Wet geluidhinder hebben vastgesteld. Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 15 september 2016 tot en met woensdag 26 oktober 2016 ter inzage.

Waar gaat het hogere grenswaardenbesluit over?

Dit besluit is nodig voor het toekennen van hogere geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai van de Rijksweg Noord ten behoeve van de realisatie van 1 nieuwe woning (max. 51 dB i.p.v. de wettelijke voorkeursgrenswaarde van 48 dB) en voor de voorkeursgrenswaarde voor spoorweglawaai van de spoorlijn Arnhem-Nijmegen ten behoeve van de realisatie van 5 woningen (max. 60 dB i.p.v. de voorkeursgrenswaarde van 55 dB). De nieuwe woningen maken onderdeel uit van een plan voor in totaal maximaal 16 woningen in het plangebied Groenoordstrip ten noorden van het deelgebied Groenoord in de woonwijk Westeraam te Elst.

Waar kunt u het hogere grenswaardenbesluit inzien?

U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien bij de informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst (maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur, donderdag van 17.00 - 20.00 uur).

Het besluit en de bijbehorende stukken kunt u ook bekijken op www.overbetuwe.nl/ruimtelijkeplannen.

Bent u het met het hogere grenswaardenbesluit niet eens?

Dan kunt u tot en met donderdag 27 oktober 2016 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. U schrijft in uw ondertekend beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit van burgemeester en wethouders. Stuur een kopie van het besluit mee. Geeft u ook aan waarom u het niet eens bent met dit besluit. Houdt u er ook rekening mee dat u griffierecht moet betalen.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Alleen als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend, kunt u binnen genoemde termijn beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Het besluit treedt in werking op vrijdag 28 oktober 2016. Het indienen van een beroepschrift houdt dit niet tegen. Om de werking van het besluit uit te stellen, moet u naast het beroepschrift vragen om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Stuur een kopie van uw beroepschrift mee. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor griffierecht moet betalen.

Naar boven