Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 12 september 2016, nr. 2016-0000485425, houdende wijziging van de Kies- en referendumregeling in verband met de vaststelling van de stempas en het schriftelijk volmachtbewijs voor de herindelingsverkiezingen in 2016

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op de artikelen J 7 en L 11, tweede lid, van de Kieswet;

Besluit:

ARTIKEL I

De bijlage bij artikel 1 van de Kies- en referendumregeling wordt als volgt gewijzigd:

1. Het model J 7 (Wrr 59), onder 1, wordt vervangen door het model dat is opgenomen in onderdeel A van de bijlage bij deze regeling.

2. Het model L 11 (Wrr 61), onder 1, wordt vervangen door het model dat is opgenomen in onderdeel B van de bijlage bij deze regeling.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, S.A. Blok

BIJLAGE BIJ ARTIKEL I VAN DE REGELING VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES VAN 12 SEPTEMBER 2016, NR. 2016-0000485425 , HOUDENDE WIJZIGING VAN DE KIES- EN REFERENDUMREGELING IN VERBAND MET DE VASTSTELLING VAN DE STEMPAS EN HET SCHRIFTELIJK VOLMACHTBEWIJS VOOR DE HERINDELINGSVERKIEZINGEN IN 2016

A

  • 1. Het model voor de stempas voor de herindelingsverkiezingen van de leden van de gemeenteraad van de gemeente Meierijstad op woensdag 23 november 2016 luidt als volgt:

B

  • 1. Het model voor het schriftelijk volmachtbewijs voor de herindelingsverkiezingen van de leden van de gemeenteraad van de gemeente Meierijstad op woensdag 23 november 2016 luidt als volgt:

TOELICHTING

Met de onderhavige regeling zijn de modellen voor de stempas en het schriftelijk volmachtbewijs voor de herindelingsverkiezingen op 23 november 2016 vastgesteld.

De vastgestelde modellen voor de stempas en het schriftelijk volmachtbewijs gelden voor de herindelingsverkiezingen van de leden van de gemeenteraad van de gemeente Meierijstad, die met ingang van 1 januari 2017 wordt ingesteld als gevolg van gemeentelijke herindeling. De verkiezingen voor deze gemeenteraad vinden plaats in de per 1 januari 2017 op te heffen gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel.

Op basis van de vastgestelde modellen verspreiden de herindelende gemeenten de benodigde stempassen en schriftelijk volmachtbewijzen. Opdat hiervoor voldoende tijd resteert, treedt de onderhavige regeling in afwijking van het systeem van de vaste verandermomenten in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, S.A. Blok

Naar boven