OntwerpbestemmingsplanHavenwei 8 Rottevalle

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Havenwei 8 Rottevalle vanaf vrijdag 16 september tot en met donderdag 27 oktober 2016 ter inzage ligt voor inspraak.

Doel van het plan

De 'Stichting Algemene Kleuterschool' is eigenaar van het gebouw aan de Havenwei 8 te Rottevalle. Het schoolgebouwtje verliest zijn functie wanneer de peuterspeelzaal wordt ondergebracht in het nieuw te bouwen MFC in het centrum van Rottevalle.

Het perceel Havenwei 8 is niet geschikt voor een nieuwe maatschappelijke functie, o.a. omdat het perceel gelegen is aan een smalle éénrichtingsstraat en er geen parkeergelegenheid op eigen perceel mogelijk is. De stichting heeft opdracht gegeven de bestemming te wijzigen van Maatschappelijk naar Wonen-1.

Om deze wijziging mogelijk te maken moet een nieuw bestemmingsplan vastgesteld worden.

Bekijken

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien:

  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

  • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met het Plannummer NL.IMRO.0090.BP2016DPO007-0301

Reageren

Gedurende de reactietermijn van vrijdag 16 september tot en met donderdag 27 oktober 2016 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: de gemeenteraad van gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

JvdH/ONT

Naar boven