VERKEERSBESLUIT GEMEENTE OPSTERLAND

Logo Opsterland

Nummer besluit: 274

Datum besluit: 12-09-2016

Betreft: Onderbrengen van 27 parkeervakken in de ‘blauwe zone’ betreffende de parkeergelegenheid aan het Lijteplein in Ureterp.

 

 

Vanuit de ondernemersvereniging Ureterp (OVU) is het verzoek gekomen voor het aanbrengen van een parkeerschijfzone (blauwe zone) bij het Lijteplein in Ureterp. In overleg met OVU, Plaatselijk Belang en de omwonenden is besloten om 27 parkeervakken onder te brengen in de blauwe zone.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 dient hiervoor een verkeersbesluit te worden genomen. Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet, is het college van burgemeester en wethouders bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland,

 

Overwegende dat:

- er rondom het Lijteplein in Ureterp diverse parkeergelegenheden zijn gesitueerd;

- met uitzondering van de parkeerplaatsen bij verzorgingstehuis De Lijte, deze parkeergelegenheden openbaar toegankelijk zijn en iedereen van de voorzieningen gebruik kan maken;

- de voorzieningen worden gebruikt voor zowel ‘lang’ parkeren (>3 uur) als ‘kort’ parkeren (<3 uur);

- de parkeervoorziening dicht bij de winkels voornamelijk wordt gebruikt voor lang parkeren;

- vanuit de ondernemers en Plaatselijk Belang de wens is om op deze locatie tegemoet te komen aan kort parkeren;

- door het onderbrengen van 27 parkeervakken in een blauwe zone, en deze te voorzien van een blauwe streep, het kort parkeren wordt gefaciliteerd;

- er voor omwonenden voldoende parkeergelegenheid overblijft;

- overleg is gepleegd met de verkeerscoördinator van de Politie, Team Smallingerland – Opsterland, Drachten, Politieregio Fryslân en deze tegen de maatregelen geen bezwaar heeft.

 

Gelet op:

- de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994);

- het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

- het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

- de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

 

Besluiten:

- 27 parkeervakken van de parkeergelegenheid op het Lijteplein in Ureterp (zoals weergegeven in bijlage 1), onder te brengen in de blauwe zone.

- De blauwe zone te voorzien van het parkeerregime:

o max. 3 uren

o maandag t/m zaterdag 09:00 – 18:00

- een en ander uit te voeren door het aanbrengen van een blauwe streep en plaatsen van de borden E10 bij het inrijden van de parkeergelegenheid.

 

Beetsterzwaag 12-09-2016

 

College van Burgemeester en Wethouders

Namens deze, H.J. Hoekstra

 

Mededelingen:

Bezwaar of beroepsclausule

- Het verkeersbesluit ligt (op afspraak) voor iedereen van donderdag 15 september 2016 t/m donderdag 27 oktober 2016 ter inzage op het gemeentehuis;

- Belanghebbenden kunnen binnen deze periode hun gemotiveerde en ondertekende bezwaarschriften richten aan het college van B&W, Postbus 10000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

- Voor vragen kunt u terecht bij de heer Hendrik Hoekstra, afdeling Gemeentebedrijf, tel. 0512 386 545 of hendrik.hoekstra@opsterland.nl.

 

 

 

Naar boven