Bekendmaking voorbereiden (1.3.1 Bro) nieuwe bestemmingsplan voor de locatie Molen Achterdijk 3 in Well (Maasdriel) en kennisgeving conceptnotitie Reikwijdte en detailniveau MER

Logo Maasdriel

Het college is van plan om voor de onderstaande percelen/ gebieden een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden:

•Voor de gronden aan de Molen Achterdijk 3 in Well, kadastraal bekend als gemeente Ammerzoden sectie M nummers 68 en 1295. Aanleiding is de bedrijfsvernieuwing/ vergroting van het melkvee- en zuivelbedrijf op deze locatie (NL.IMRO.0263.BP1138-AN01).

Ter inzage

Kaarten van het plangebiedliggen met ingang van 15 september tot en met 26 oktober 2016 tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

Er wordt geen gelegenheid gegeven zienswijzen over dit voornemen in te dienen. Onafhankelijke instanties worden niet in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Later geven wij meer informatie over de te volgen bestemmingsplanprocedure en mogelijkheden voor het indienen van zienswijzen.

C onceptn otitie Reikwijdte en Detailniveau   MER

Burgemeester en Wethouders van Maasdriel maken in dit verband bekend dat vanaf 15 september tot en met 26 oktober 2016 de conceptnotitie Reikwijdte en Detailniveau MER ter inzage ligt.

Milieueffectrapportage Bestemmingsplan

Om de voorgenomen bedrijfsvernieuwing / vergroting te kunnen uitvoeren moet het bouwvlak in het bestemmingsplan worden gewijzigd. Hiervoor is een partiële herziening van het bestemmingsplan Buitengebied noodzakelijk. Op basis van de bedrijfsomvang is vastgesteld dat bij de voorbereiding de procedure van de milieueffectrapportage moet worden gevolgd. Hiertoe wordt een milieueffectrapport opgesteld.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Alvorens het milieueffectrapport kan worden opgesteld moet het college adviseurs en andere bestuursorganen raadplegen over de reikwijdte en het detailniveau van de informatie die gericht is op wat relevant is voor het plan en die op de grond van de wet in het milieueffectrapport moet worden opgenomen. Tevens geven wij middels deze bekendmaking kennisgeven van het voornemen (art. 7.8 en 7.9 van de Wet milieubeheer).

Het MER onderzoekt verschillende mogelijkheden voor de economische ontwikkeling en de mogelijkheden ter verbetering van het woon- en leefklimaat. De effecten van de economische ontwikkelingen worden getoetst aan wet- en regelgeving en aan de grenzen die de gemeente stelt aan bijvoorbeeld geluid, emissies naar de lucht, externe veiligheid en hinder vanwege geur. Hiernaast vindt onderzoek plaats naar de mogelijkheden van duurzaamheid en leefbaarheid. Het MER beschrijft de onderlinge samenhang van de gewenste economische ontwikkelingen in relatie tot de milieuruimte die hier voor beschikbaar wordt gesteld, en de mogelijkheden om het woon- en leefklimaat te verbeteren.

Het MER vormt de basis voor het bestemmingsplan waarin de maximaal toelaatbare invulling van het gebruik wordt vastgelegd. Het MER zal samen met het ontwerpbestemmingsplan worden gepubliceerd en iedereen kan dan weer zienswijzen indienen.

Ter inzagelegging

De concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau ligt van donderdag 15 september tot en met woensdag 26 oktober 2016 tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Maasdriel. De notitie is ook te raadplegen op de website van de gemeente Maasdriel.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen kenbaar maken. Uw zienswijzen stuurt u onder vermelding van ‘MER Molen Achterdijk 3’ aan het college van Burgemeester en wethouders van Maasdriel, postbus 10.000, 5330GA Kerkdriel. Wij ontvangen bij voorkeur uw zienswijzen schriftelijk, per e-,mail is niet mogelijk. Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen kunt u hiervoor contact opnemen met de heer S. Bosch van de gemeente Maasdriel.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente.

Naar boven