Ontwerpwijzigingsplan Buitengebied Luttenbergerweg 11/13 Hellendoorn met toepassing coördinatieverordening

Logo Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt vanaf 17 september 2016 gedurende zes weken, tot en met vrijdag 28 oktober 2016, het ontwerpwijzigingsplan Buitengebied Luttenbergerweg 11/13 Hellendoorn ter inzage in combinatie met de ontwerpbeschikking voor het bouwen van een schoolgebouw.

Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630214.

U kunt het plan met de unieke naam: NL.IMRO.0163.WPBULUTTENBERGERWE-ON01 inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link: http://iturl.nl/sn7VcgH. Downloaden van het plan is mogelijk via de link: http://iturl.nl/sn7qX6d.

De ontwerpbeschikking kunt u digitaal inzien via de link: http://iturl.nl/snl9Zff.

Het betreft een wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied 2009. Het plangebied omvat de percelen Luttenbergerweg 11 en 13 te Hellendoorn. Met dit bestemmingsplan wordt beoogd om de bestemming te wijzigen om de bouw van schoolgebouw mogelijk te maken. Hiertoe wordt de bestemmingsomschrijving uitgebreid met het toelaten van de functie school. Vanwege de ligging nabij het Avonturenpark wordt de verplichting opgenomen van een dove gevel op de verdieping aan de zijde van de Luttenbergerweg en de Hellendoornsebergweg. Ook is de bouwhoogte ten op zichte van het Normaal Amsterdams Peil in het plan vastgelegd.

Gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan ligt ook de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ter inzage. Dit is mogelijk op grond van de coördinatieverordening als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijk ordening (coördinatieregeling) met als doel het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning in één procedure af te ronden.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kunnen belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling of elektronisch per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Hellendoorn, Postbus 200,7440 AE Nijverdal (of elektronisch naar gemeentebestuur@Hellendoorn.nl).

Een zienswijze dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

- uw naam en adres;

- een dagtekening;

- een omschrijving van het bestreden besluit;

- de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

Naar boven