BESTEMMINGSPLAN “SCHOTHORST-ZIELHORST” ONHERROEPELIJK

Logo Amersfoort

Inhoud van het bestemmingsplan

De begrenzing van het plangebied komt nagenoeg overeen met de “natuurlijke” grenzen van de wijken Schothorst en Zielhorst. Het plan wordt aan de westzijde begrensd door het park Schothorst. De noordgrens wordt gevormd door de wijk Kattenbroek. De oostzijde van het plangebied grenst aan het de Zielhorsterweg. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan het Valleikanaal en het Maatweg-gebied.

Het nieuwe bestemmingsplan Schothorst-Zielhorst betreft een actualisatie van het voorgaande bestemmingsplan, waarin de bestaande situatie (geldend beleid, planologische en feitelijke situatie) uitgangspunt is. Er is een ‘beleidsneutraal’ een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit houdt in dat vastgesteld beleid wordt verwerkt in het nieuwe bestemmingsplan.

Gevoerde p rocedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 12 april 2016 het bestemmingsplan ‘Schothorst-Zielhorst’, met identificatiecode NL.IMRO.0307. BP00100-0301, vastgesteld. Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken hebben van 10 juni tot en met 21 juli 2016 ter inzage gelegen, waarbij beroep kon worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt. Daarmee is het bestemmingsplan met ingang van 22 juli 2016 onherroepelijk.

Het bestemmingsplan kan vanaf heden door iedereen worden ingezien bij het vergunningenloket in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het digitale bestemmingsplan is voor iedereen te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Naar boven