Verleende omgevingsvergunning Nuenen-West gemeente Nuenen c.a.

Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. hebben op 12 september 2016 besloten medewerking te verlenen aan een aanvraag om omgevingsvergunning 2e fase voor de activiteit ‘het bouwen van een bouwwerk’ (artikel 2.1 lid 1 onderdeel a Wabo) voor het bouwen van 23 woningen in bestemmingsplannen ‘Uitbreidingsplan Nuenen-West’ en ‘Uitbreidingsplan Nuenen-West, uitwerkingsplan 1’. De aanvraag is geregistreerd onder nummer N-HZ-2016-0054.

Voorafgaand aan de omgevingsvergunning 2e fase is op 9 juni 2016 een omgevingsvergunning 1e fase voor de activiteit gebruik (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder 3° Wabo) verleend. De omgevingsvergunning 1e fase is geregistreerd onder nummer N-HZ-2016-0004. De aanvraag omgevingsvergunning 2e fase is niet gewijzigd ten opzichte van de omgevingsvergunning 1e fase.

De omgevingsvergunning ligt met ingang van 16 september 2016 voor eenieder gedurende zes weken ter inzage bij de receptie op het gemeentehuis. U kunt de omgevingsvergunning 2e fase N-HZ-2016-0054 (Bakertdreef 18 t/m 38, Ligtsedreef 42 t/m 49 en Jozefsveld 14 t/m 20) inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Beroep

Tegen de ontwerp-omgevingsvergunning zijn geen zienswijzen ingebracht. Tegen het besluit kan binnen zes weken na bekendmaking van de omgevingsvergunning beroep worden aangetekend. Het beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen op de ontwerp-omgevingsvergunning aan het college kenbaar hebben gemaakt, dan wel door;

  • -

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op de ontwerp-omgevingsvergunning bij het college kenbaar te hebben gemaakt.

Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Oost-Brabant, Postbus 70584, 5201 CZ ’s-Hertogenbosch. De omgevingsvergunning treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het beroepschrift schorst de werking van de omgevingsvergunning niet. Indien tegelijk met of na het indienen van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt de omgevingsvergunning niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Het verzoek moet worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Postbus 70584, 5201 CZ ’s-Hertogenbosch.

Crisis en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van de omgevingsvergunning 2e fase voor de activiteit bouwen is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw in samenhang met artikel 3.1, bijlage 1 Chw), omdat binnen bouwveld A medewerking wordt verleend aan de bouw van meer dan 11 woningen. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Tevens kunnen de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Nuenen, 15 september 2016

Burgemeester en wethouders Nuenen ca.

Naar boven