Kennisgeving ter inzage legging ontwerpomgevingsvergunning “Windpark Hartelbrug II“

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam maken bekend dat zij op grond van artikel 3.10, lid 1 Algemene wet bestuursrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning op grond van artikel 2.1., eerste lid sub a en i van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht te verlenen voor het project “Windpark Hartelbrug II”.

Omschrijving project

Het de bedoeling om 8 windturbines met bijbehorende damwanden en terreininrichting die zijn geplaatst voor het “Windpark Hartelbrug II” te legaliseren. Door een gerechtelijke uitspraak is een eerder verleende vergunning voor het plaatsen van deze 8 windturbines langs het Hartelkanaal vernietigd.De (al gerealiseerde) 8 windturbines hebben een vermogen van 3 MW met een ashoogte van 99 meter en een rotordiameter van circa 101 meter.

M.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders hebben op 7 september 2016 besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het project “Windpark Hartelbrug II”. Dit besluit is genomen naar aanleiding van een door de initiatiefnemer ingediende aanmeldingsnotitie. Deze aanmeldingsnotitie met bijbehorende stukken ligt samen met de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage. Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit staat, gelet op art. 6:3 Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar of beroep open.

Ter inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning en het m.e.r-beoordelingsbesluit met bijbehorende stukken zijn beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/omgevingsvergunning. De stukken kunnen dan vervolgens worden geraadpleegd in de rechterrij onder ‘plannen in uitgebreide procedure’. Daarnaast wordt de ontwerp-vergunning ook gepubliceerd op www.nissewaard.nl/windenergie.U kunt de ontwerp-omgevingsvergunning, het m.e.r.-beoordelingsbesluit met bijbehorende stukken tevens tijdens openingstijden inzien bij:- Gemeente Rotterdam, Cluster Stadsontwikkeling te Rotterdam (na telefonische afspraak: 010 - 489 6360);- DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (na kantoortijd uitsluitend na telefonische afspraak: 010 – 246 86 21).

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn, die loopt van vrijdag 16 september 2016 tot en met donderdag 27 oktober 2016 kunt u over dit voornemen schriftelijk gemotiveerde, zienswijzen kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam door tussenkomst van Stadsontwikkeling/afdeling Vergunningen/Team JZ, postbus 6575, 3002 AN Rotterdam, onder vermelding van kenmerk OMV.11.03.00220. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u 010 - 489 6360 bellen.

Inloopavond

Op dinsdag 4 oktober vindt er een inloopavond plaats van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis van de gemeente Nissewaard, Raadhuislaan106 te Spijkenisse. Er zijn verschillende ambtenaren van de gemeente Rotterdam en medewerkers van de initiatiefnemer aanwezig die kunnen ingaan op eventuele vragen.

Rotterdam, 14 september 2016

Burgemeester en wethouders voornoemd

 

Naar boven