Ontwerpbesluit omgevingsvergunning bouw twee woningen Westeind 43-45

Logo Papendrecht

Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken op grond van artikel 3.12 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat het ontwerpbesluit omgevingsvergunning inclusief buitenplanse afwijking met ingang van 15 september 2016 voor een ieder ter inzage ligt.

Het buitenplanse afwijkingsbesluit ex artikel 2.12 Wabo is noodzakelijk om medewerking te kunnen verlenen aan de aanvraag omgevingsvergunning voor de bouw van twee vrijstaande woningen op de percelen Westeind 43 en 45 te Papendrecht. De aanvraag omgevingsvergunning is in strijd met de voorschriften van de geldende beheersverordening Centrumgebied. Op het perceel ligt de bestemming bedrijf. Wonen in deze vorm is niet toegestaan. De aanvrager draagt de kosten van de planologische procedure. Hiervoor is met hem een anterieure overeenkomst gesloten. Het kostenverhaal is hierdoor anderszins verzekerd. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens te besluiten geen exploitatieplan vast te stellen.

De planologisch relevante onderdelen van de aanvraag omgevingsvergunning en overige voor de planologische procedure relevante stukken liggen gedurende zes weken voor een ieder ter inzage vanaf donderdag15 september tot en met woensdag 26 oktober 2016.

De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen in het tijdelijke gemeentehuis, Ketelweg 42, worden ingezien of op afspraak (14078). Indien noodzakelijk is dit ook buiten werkuren mogelijk. De stukken kunnen ook op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl (ruimtelijkeplannen/buitenplanseafwijkingen/terinzage) worden ingezien.

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen. Deze kan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 11, 3350 AA Papendrecht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente (14078). Bij voorkeur uiterlijk één week voor afloop van de termijn van terinzagelegging.

Papendrecht, 14 september 2016

Naar boven