Ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwagenlocatie Terraweg’

Logo Best

 

-

Ter inzage ligt:

 

 

- ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwagenlocatie Terraweg’;

 

 

- ontwerpbesluit hogere waarden.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat met ingang van 3 februari 2016 tot en met 15 maart 2016 het ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwagenlocatie Terraweg’ en het ontwerp hogere waardenbesluit tijdens openingsuren kunnen worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn opgesteld ten behoeve van de actualisatie van het bestemmingsplan voor de woonwagenlocatie en de vertaling van het ‘Huisvestingsbeleid woonwagenbewoners 2012’. Op basis van dit beleid wordt het bestemmingsplan zoveel mogelijk in overeenstemming gebracht met de feitelijke situatie. Daarnaast wordt in dit bestemmingsplan een tweede ontsluitingsweg in de vorm van een calamiteitenroute mogelijk gemaakt. Het plangebied wordt globaal begrensd door de standplaatsen en de nieuwe ontsluitingsweg in de vorm van een calamiteitenroute van de woonwagenlocatie naar de Ekkersweijer.

Een zienswijze kan op twee manieren kenbaar gemaakt worden. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk 8 maart 2016, een telefonische afspraak te maken met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 14 0499. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Met betrekking tot een ontwerp hogere waardenbesluit kunnen zienswijzen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwagenlocatie Terraweg’ Op grond van artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening, ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwagenlocatie Terraweg’ gedurende bovengenoemde periode ter inzage. Digitaal is het plan beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753.bpterraweg-ON01. Een link naar deze site is tevens opgenomen op www.gemeentebest.nl.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder gedurende de genoemde periode schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze naar voren brengen. Het ontwerpbestemmingsplan omvat tevens het voornemen tot een verzoek aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant tot herbegrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur. Hiervoor is een compensatieplan opgesteld. Op grond van artikel 36.5 van de Verordening ruimte 2014 kan eenieder gedurende de genoemde periode schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over dit verzoek bij de gemeenteraad naar voren brengen.

Heeft u vragen over het ontwerpbestemmingsplan neemt u dan contact op met Jenny Crommentuijn.

Ontwerpbesluit hogere waarden Op 19 januari 2016 is een aanvraag ontvangen voor het vaststellen van hogere waarden voor het realiseren van geluidgevoelige ruimten op de begane grond van de woonwagens aan de Terraweg. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens de gevraagde hogere waarden te verlenen. Op grond van artikel 110 c, 1e lid van de Wet geluidhinder en het bepaalde in afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met alle daarbij behorende stukken gedurende bovengenoemde termijn ter inzage.

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde periode schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze naar voren brengen.

Heeft u vragen over het ontwerpbesluit hogere waarden, neemt u dan contact op met Edith van Beek.

Best, 2 februari 2016 Burgemeester en wethouders gemeente Best

 

 

 

Naar boven