Verkeersbesluit - Gemeente Winterswijk - Aanwijzen verplicht fietspad Waliënsestraat

Logo Winterswijk

Zaaknr. 121311

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winterswijk;

gehoord het advies van de politie;

gelet op artikel 15 van de Wegenverkeerswet;

Besluiten:

 

Door het plaatsen van borden G11 en G12, zoals bedoeld in bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, aan te wijzen een verplicht fietspad aan weerszijden van de Waliënsestraat tussen de Beusinkweg en de rotonde Schimmelpennincklaan.

Overwegingen:

In het najaar van 2016 wordt het deel van de Waliënsestraat tussen de Beusinkweg en de rotonde met de Schimmelpennincklaan vernieuwd in het kader van groot onderhoud. Tegelijkertijd wordt van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de weginrichting beter af te stemmen op functie, gebruik en de vernieuwde situatie bij de rotonde. In de huidige situatie bevindt zich een breed fietspad aan de westzijde van de weg, dat oorspronkelijk in twee richtingen bereden moest worden. Fietsers richting Meddo werden daardoor gedwongen over te steken naar de linkerkant van de weg. Dat is enkele jaren aangepast in de regelgeving en bebording, zodat het niet meer verplicht was hier over te steken, maar de fietsers aan de rechterkant van de weg konden blijven en bij de rotonde opgevangen werden op het fietspad.

Toch werd door veel fietsers nog steeds op de oude plek overgestoken, hetgeen tot verwarrende en onveilige situaties leidde. In het nieuwe ontwerp wordt het fietspad aan de westzijde versmald en worden fietsers aan de oostzijde van de weg al verder voor de rotonde opgevangen op een vrijliggend fietspad. Bij de rotonde kunnen ze veilig oversteken en in de voorrang hun weg vervolgen in alle richtingen. Hierdoor wordt de situatie voor al het verkeer overzichtelijker, logischer en veiliger.

Met deze maatregel wordt beoogd de verkeersveiligheid te verzekeren, de bruikbaarheid van de weg te waarborgen en de leefbaarheid te vergroten (conform artikel 2, lid 1 WVW).

 

Aldus vastgesteld op 23 augustus 2016.

 

Burgemeester en Wethouders van Winterswijk

namens dezen,

 

M. de Jong

Team Civiel en Verkeer

 

Bezwaar- of beroepsclausule

Belanghebbende kunnen binnen 6 weken na de datum van deze publicatie tegen dit besluit bezwaar maken. U kunt een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan: college van Burgemeester en Wethouders t.a.v. Commissie Bezwaarschriften, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk.

Mocht er sprake zijn van spoed dan kunt u tegelijkertijd een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

 

Naar boven