Verkeersbesluit - Gemeente Winterswijk - Parallelweg instellen verplichte rijrichting

Logo Winterswijk

Zaaknummer: 121311

 

 

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winterswijk;

gehoord het advies van de politie;

gelet op artikel 15 van de Wegenverkeerswet;

 

Besluiten:

 

Door het plaatsen van borden C02, C03, C04, D05r en D06r, zoals bedoeld in bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, een verplichte rijrichting in te stellen op de rijbanen van de Parallelweg.

 

Overwegingen:

De rijbanen van de Parallelweg zijn na een reconstructie gescheiden door een brede groenstrook. Het is onwenselijk dat verkeer uit zijstraten of uitritten tegen de rijrichting in rijdt, daar de gescheiden rijbanen te smal zijn voor tweerichtingsverkeer. Om veiligheidsredenen zal een verplichte rijrichting worden ingesteld. Omdat het fietspad aan de zuidzijde van de Parallelweg te smal is voor fietsverkeer in twee richtingen en er voldoende oversteekplaatsen zijn om de noordzijde te bereiken, geldt de verplichte rijrichting ook voor fietsers. Aan de noordzijde is het fietspad breed genoeg voor twee richtingen en daar is fietsverkeer in twee richtingen dan ook toegestaan.

Met deze maatregel wordt beoogd de verkeersveiligheid te verzekeren, de bruikbaarheid van de weg te waarborgen en de leefbaarheid te vergroten (conform artikel 2, lid 1 WVW).

 

Vastgesteld 23 augustus 2016

namens Burgemeester en Wethouders van Winterswijk,

M. de Jong

Team Civiel en Verkeer

 

Bezwaar- of beroepsclausule

Belanghebbende kunnen binnen 6 weken na de datum van deze publicatie tegen dit besluit bezwaar maken. U kunt een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan: college van Burgemeester en Wethouders t.a.v. Commissie Bezwaarschriften, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk.

Mocht er sprake zijn van spoed dan kunt u tegelijkertijd een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Naar boven