Ontwerp-bestemmingsplan “Ruimte-voor-Ruimte ontwikkeling Groenstraat-Laar te Berlicum’’

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat het ontwerp-bestemmings-plan “Ruimte-voor-Ruimte ontwikkeling Groenstraat-Laar te Berlicum”, ter inzage wordt gelegd.

Het bestemmingsplan wordt herzien voor de oksel op de kruising Groenstraat – Laar te Berlicum. Hier bevindt zich een perceel van ongeveer 1,65 ha. Het voornemen bestaat om op dit perceel vier Ruimte-voor-Ruimte woningen te realiseren. Deze worden in ruimtelijke samenhang met extra aandacht voor landschappelijke kwaliteit ontwikkeld.

Anterieure overeenkomst

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Met de initiatiefnemer is een anterieure overeenkomst afgesloten. Door middel van deze overeenkomst is het verhaal van kosten anderszins verzekerd.

Inzagetermijn , procedure en zienswijzen

Het ontwerp-bestemmingsplan “Ruimte-voor-Ruimte ontwikkeling Groenstraat-Laar te Berlicum”, met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van vrijdag 16 september 2016 tot en met donderdag 27 oktober 2016 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073 553 11 11).

Het digitale ontwerp-bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BP2016BGLAGRP101-ON01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:

Binnen de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer J. van Gorp, bereikbaar op telefoonnummer (073) 553 11 72 of de heer P. Lubberding, bereikbaar op telefoonnummer (073) 553 16 18.

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

15 september 2016

Naar boven