Ontwerpbestemmingsplan 'Parapluherziening geluid scheepswerf Niessen'

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan 'Parapluherziening geluid scheepswerf Niessen' met ingang van 9 september 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het aspect geluid van het gezoneerde industrieterreintje van scheepswerf Niessen, (Rozand).

Plangebied

Het plangebied betreft alleen het bedrijfsperceel van de scheepswerf (Rozand). Het perceel wordt vanuit de Wet geluidhinder aangemerkt als een gezoneerd industrieterrein.

Aanleiding

Aanleiding vormt de actualisering en vastlegging van de geluidruimteverdeling van het industrieterrein Aan de Noord in het bestemmingsplan 'Parapluherziening Geluid Aan de Noord Hendrik-Ido-Ambacht'. Voor het perceel van scheepswerf Niessen zou daardoor de geluidszone vervallen. Met het plan 'Parapluherziening geluid scheepswerf Niessen' wordt dat voorkomen.

Karakter bestemmingsplan

Het bestemmingsplan 'Parapluherziening geluid scheepswerf Niessen' heeft een conserverend karakter. Bestaande rechten worden vastgelegd.

Stukken ter inzage

Met ingang van vrijdag 9 september 2016 ligt tot en met 20 oktober 2016 het ontwerp van het bestemmingsplan 'Parapluherziening geluid scheepswerf Niessen' voor een ieder ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis in Hendrik-Ido-Ambacht, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht, gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Bovendien is het ontwerp van het bestemmingsplan in de vorm van een pdf-bestand te raadplegen op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl.

Bronbestanden en IDN

De bronbestanden van het digitaal raadpleegbare bestemmingsplan zijn geplaatst op:

http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/9A89C56C-91D3-4E79-983C-119817BAEF1F/

Het digitale plan is raadpleegbaar op de site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerp-bestemmingsplan heeft als IDN: NL.IMRO.0531.bp23Niessengeluid-2001.

Indienen zienswijzen

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan maken. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht, postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht. Voor het indienen van mondelinge zienswijze dient tijdig binnen de hiervoor genoemde periode een telefonische afspraak te worden gemaakt met de heer A. Hoogesteger (06-54685057) adviseur van de afdeling Beleid en Ontwikkeling.

Hendrik-Ido-Ambacht, 30 augustus 2016

Burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht

Naar boven