Verkeersbesluit

Logo Gooise Meren

Incidenteel afsluiten Spiegelstraat i.v.m. werkzaamheden Bensdorp te Bussum

Publicatiedatum: 14 september 2016

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

In verband met de herinrichting van het terrein van de voormalige chocoladefabriek Bensdorp is het in verband met de veiligheid en de beschikbare ruimte noodzakelijk om de Nieuwe Spiegelstraat incidenteel voor het verkeer af te sluiten.

Doelstelling verkeersbesluit

De doelstelling van het verkeersbesluit is het verzekeren van de veiligheid op de weg (artikel 2 Wegenverkeerswet).

Overwegingen

In de meeste gevallen kan vrachtverkeer laden en lossen op het bouwterrein zelf. Vrachtverkeer rijdt dan vanuit de Nieuwe Hilversumseweg direct het bouwterrein op en rijdt niet door de Nieuwe Spiegelstraat. Op het bouwterrein wordt geladen en gelost, gedraaid en via dezelfde route wordt het bouwterrein weer verlaten. In incidentele gevallen is het noodzakelijk dat vrachtverkeer door de Nieuwe Spiegelstraat moet rijden en daar op de rijbaan moet laden en lossen.

Tijdens het slopen en bouwen zijn er perioden waarin in verband met een kraan extra werkruimte moet worden gevonden. Het is niet altijd te vermijden dat hiervoor de rijbaan moet worden gebruikt.

De Nieuwe Spiegelstraat kent een smalle rijbaan, in de huidige situatie is hier éénrichtingsverkeer ingesteld. Als op de rijbaan wordt geladen en gelost of er staat een kraan op de rijbaan, dan is het in verband met de veiligheid noodzakelijk om de Nieuwe Spiegelstraat af te sluiten voor het verkeer.

Als er sprake is van een afsluiting, dan gaat het in de meeste gevallen om het gedeelte tussen de Nieuwe Hilversumseweg en de Beersteinerlaan OF het gedeelte tussen de Beersteinerlaan en de Herenstraat. Dit betekent dat in de meeste gevallen slechts een deel van de Nieuwe Spiegelstraat niet bereikbaar is.

Het omrijden als gevolg van de afsluitingen blijft binnen de perken. Het laden en lossen door vrachtwagens vindt alleen overdag plaats.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws.

Besluit

Op grond van de overwegingen is namens het college van burgemeester en wethouders besloten om tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden op het terrein van de voormalige chocoladefabriek Bensdorp te Bussum de Nieuwe Spiegelstraat (gedeeltelijk) af te sluiten voor het verkeer als dit voor het waarborgen van de veiligheid noodzakelijk is.

Tekening

Bij dit verkeersbesluit is geen tekening gevoegd.

Bussum, 14 september 2016

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

Dhr. I. Keuning

Afdelingshoofd BORG

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven