Verleende omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing (projectafwijkingsbesluit) voor de bouw van een uitkijktoren in het Hoge Bergse Bos, Bergschenhoek, Lansingerland.

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat zij een omgevingsvergunning voor de bouw van een uitkijktoren in het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek (W-2015-0327) met de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing en overige stukken met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0122P03-VAST hebben verleend zonder een exploitatieplan vast te stellen.

Beschrijving project

Onderdeel van de nieuwe inrichting van Heuvel B is de plaatsing van een 22,5 meter hoge uitkijktoren. De voorziene uitkijktoren bevindt zich op de top van de heuvel. De heuvel heeft een overwegend recreatieve functie, met de aanwezigheid van diverse wandel en fietspaden. Realisatie van deze uitkijktoren past niet binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Hoge en Lage Bergse Bos”. Om een omgevingsvergunning te kunnen verlenen ten behoeve van de bouw en het gebruik, is het noodzakelijk om af te wijken van het bestemmingsplan. Ten opzichte van het ontwerp dat van 7 juni tot en met 18 juli 2016 ter inzage heeft gelegen, zijn er geen wijzigingen.

Inzage

De stukken liggen vanaf 13 september 2016 ter inzage. U kunt de stukken inzien op:

- Ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl)

-Ruimtelijke plannen Lansingerland (http://1621.roview.net)

Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen van woensdag 14 september tot en met dinsdag 25 oktober 2016 beroep indienen bij de Rechtbank Rotterdam. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tijdens de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zijn hiertoe niet in staat zijn geweest.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Is een beroepschrift ingediend dan kan tevens op grond van artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Het adres van de voorzieningenrechter is hetzelfde als van de Rechtbank.

Naar boven