Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Wester Amstel, Bankrasweg 19

Logo Amstelveen

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen maakt, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij in afwijking van het bestemmingsplan ‘Wester Amstel' een omgevingsvergunning hebben verlenen voor het bouwen van een cluster van vijf levensloopbestendige woningen met gezamenlijk bijgebouw/dienstwoning en faciliteiten op het perceel Bankrasweg 19 (zaaknummer: Z-2015/063392).

De aanvraag om omgevingsvergunning past op onderdelen niet binnen de regels van het vastgestelde bestemmingsplan ‘Wester Amstel’. De bouw van gebouwen passen qua oppervlakte en positionering niet binnen de bouwregels van de woon- en tuinbestemming.

De omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken zijn verzonden op 6 september 2016 en liggen met ingang van 8 september 2016 tot en met 19 oktober 2016 (6 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: bestemmingsplannen-structuurvisies, welke ruimtelijke plannen zijn in voorbereiding, omgevingsvergunningen die op dit moment ter inzage liggen);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB03xH-VG01

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen degenen die tegen de ontwerpbesluiten tijdig zienswijzen hebben ingediend of zij die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen beroep instellen tegen de omgevingsvergunning bij de rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Beroep indienen kan ook digitaal via https://loket.rechtspraak.nl/.

Hier zijn kosten aan verbonden. Let op: het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Indien u dit wilt, moet u een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank.

Naar boven