Ontwerp paraplubestemmingsplan Geluid Aan de Noord en Ontwerpbesluit hogere grenswaarden (HGW) ter inzage

Logo Ridderkerk

Voor het industrieterrein Aan de Noord wordt een nieuw paraplubestemmingsplan gemaakt. Dit plan regelt, samen met bestemmingsplannen van de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Alblasserdam en Papendrecht, het geluidsaspect van het industrieterrein Aan de Noord. Een nieuw paraplubestemmingsplan is nodig om de geluidsruimte op het industrieterrein optimaal te verdelen en op een correcte juridische wijze vast te leggen.

Door de herverdeling van de geluidsruimte op het industrieterrein Aan de Noord moet de geluidscontour die over Oostendam ligt aangepast worden. Hierdoor komen 15 woningen aan de Damweg en de Damstraat binnen deze contour te liggen. Aangezien de geluidbelasting op de woningen hoger is dan de voorkeurswaarden voor geluid wordt gelijktijdig met het bestemmingsplan een besluit hogere grenswaarden (HGW) voorbereid. Het ontwerpbesluit HGW ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Met het ter inzage leggen van het ontwerp paraplubestemmingsplan “Geluid aan de Noord” start de wettelijke procedure van het plan zoals in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening staat aangegeven.

Wilt u het ontwerp paraplubestemmingsplan en het ontwerpbesluit HGW bekijken?

Dat kan vanaf 9 september 2016 tot en met 20 oktober 2016:

  • in het gemeentehuis van Ridderkerk (Koningsplein 1).

 

Wilt u reageren op het ontwerp paraplubestemmingsplan of het ontwerpbesluit HGW

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan het college van burgemeester en wethouders. Stuur deze brief voor 21 oktober 2016 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Rienks, afdeling Advies Ruimte. Hij is maandag tot en met donderdag bereikbaar op telefoonnummer 0180-451221. Een brief heeft onze voorkeur.

 

Wat gebeurt er nadat u heeft gereageerd?

Wij verzamelen alle ingekomen zienswijzen en voorzien deze van een conceptreactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Staatscourant, De Blauwkaai en op de gemeentelijke website.

Naar boven