Vaststelling 8e wijzigingsplan Buitengebied Oost (Moerstraatsebaan 91-93)

Logo Bergen op Zoom

Burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maken bekend dat het 8e wijzigingsplan van het bestemmingsplan “Buitengebied Oost (Moerstraatsebaan 91-93) met plannummer NL.IMRO.0748.WP0131k-0301  is vastgesteld.  

Het wijzigingsplan ziet op het wijzigen van de bestemming “agrarisch bouwblok” naar de bestemming “woondoeleinden” aangezien de agrarische activiteiten ter plaatse zijn beëindigd. Verzocht is om de bestemming te wijzigen, zodat het perceel gedeeltelijk als woonperceel kan worden gebruikt. De 2 voormalige agrarische bedrijfswoningen worden dan 2 reguliere woningen. Vanuit ruimtelijk oogpunt bestaat hiertegen geen bezwaar. Deze omzetting past binnen de wijzigingsmogelijkheden van het bestemmingsplan “Buitengebied Oost”.

Het ontwerpwijzigingsplan heeft onlangs op de gebruikelijke wijze ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn geen zienswijzen ingediend, zodat het wijzigingsplan ongewijzigd is vastgesteld.

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt vanaf 19 september 2016 gedurende zes weken op de gebruikelijke wijze ter inzage. Binnen deze termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door slechts belanghebbenden, die aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt na de afloop van de beroepsperiode in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Ook bestaat de mogelijkheid het plan via de gemeentelijke website http://www.bergenopzoom.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien.

[Vul hier de tekst in]

Bergen op Zoom, 16  september 2016.Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,secretaris, burgemeester, mw. Mr. A.C. Spindler dr. F.A. Petter

Naar boven