Vestiging voorkeursrecht ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten in Siddeburen (voorlopige aanwijzing)

Logo Slochteren

Burgemeester en wethouders van Slochteren maken op grond van artikel 7, eerste lid, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 30 augustus 2016 hebben besloten gronden voorlopig aan te wijzen waarop het voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. De voorlopige aanwijzing vindt plaats op basis van artikel 4, eerste lid, en 6 van de Wvg. De aanwijzing betreft een gedeelte van het perceel in Siddeburen, kadastraal bekend gemeente Slochteren sectie N, nummer 1146. De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaren van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden wensen te verkopen, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden. De eigenaren van het perceel ontvangen hierover afzonderlijk bericht. Het besluit treedt in werking op 8 september 2016 (een dag na publicatie in de Staatscourant). Na de voorlopige aanwijzing stellen wij de gemeenteraad voor om binnen drie maanden het perceel definitief aan te wijzen in het kader van de Wvg.

Ter inzage

Het aanwijzingsbesluit ligt samen met behorende bijlagen (o.a. kadastrale gegevens, kadastrale kaart en lijst van eigenaren) tijdens openingstijden ter inzage bij het publiekscentrum van de gemeente Slochteren. Het ontwerpraadsvoorstel en het ontwerpraadsbesluitvoor de definitieve aanwijzingliggen tijdens openingstijden ter inzage bij het publiekscentrum van de gemeente Slochteren van 8 september 2016 en met 5 oktober 2016.

Bezwaar tegen voorlopige aanwijzing

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende een gemotiveerd bezwaarschrift tegen het besluit indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Slochteren. Het bezwaarschrift moet worden ingediend binnen zes weken na publicatie. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van de gemeente Slochteren, postbus 13, 9620 AA, Slochteren.Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend en tevens van mening is dat spoed is vereist, kan een voorlopige voorziening (b.v. schorsing) vragen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD, Groningen. Het indienen van bezwaar of voorlopige voorziening schorst de werking van de voorlopige aanwijzing niet.

Zienswijze tegen voornemen definitieve aanwijzing

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van de gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht, in de gelegenheid gesteld om binnen vier weken (na deze publicatie) schriftelijk of mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het voorgenomen raadsbesluit naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen binnen 4 weken na deze publicatie worden gericht aan de gemeenteraad van Slochteren, postbus 13, 9620 AA Slochteren. Indien belanghebbenden hun zienswijze aan de gemeenteraad mondeling kenbaar wensen te maken, kunnen zij hiervoor telefonisch een afspraak maken met de heer C. van Atten of de heer M. Smit (telefoonnummer 0598-425555).

Naar boven