Ontwerpwijzigingsplan Leeuwarden – Lân fan Taal

Logo Leeuwarden

Van 8 september 2016 tot en met 19 oktober 2016 ligt het ontwerpwijzigingsplan Leeuwarden – Lân fan Taal met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het wijzigingsplangebied betreft een deel van de gronden (bestaande grasveld) aan de oostkant van het Oldehoofdsterkerkhof in Leeuwarden.

Ontwikkeling

In het kader van de verkiezing tot Europese Culturele Hoofdstad 2018 wordt het centrum van Leeuwarden, rondom de Oldehove en de Prinsentuin, de locatie voor Lân fan Taal: het hart van taal, in Friesland én van Europa. Lân fan Taal wordt gedragen door de bestaande instituten Afûk, Tresoar, Ryksarchyf, HCL en Fryske Akademy, allen gevestigd rond het Oldehoofsterkerkhof en de Prinsentuin, en – op andere locaties gevestigd – RUG, Omrop Fryslân. Aan deze instituten wordt in 2018 de Taalekspo toegevoegd.

Dit wijzigingsplan voorziet in de realisatie van de Taalekspo. Het wijzigingsplan biedt ruimte voor een museum en biedt tevens ruimte voor ondergeschikte horeca en ondergeschikte detailhandel ten dienste van de voorziening. Ook biedt het plan ruimte voor openbare toiletvoorzieningen en wordt er ruimte geboden voor een tribune. De maximale bouwhoogte van het gebouw bedraagt 9 meter.

Inzage

Het ontwerpwijzigingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • via de gemeentelijke planviewer of de landelijke website ruimtelijke plannen

Reageren

In de periode waarin het ontwerpwijzigingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan het college van burgemeester en wethouders dan nog meenemen in het definitieve besluit.

•schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders , Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

Vermeld in uw brief:

  • ontwerpwijzigingsplan Leeuwarden – Lân fan Taal

  • waarom u een zienswijze indient

  • de datum

  • uw naam en adres

  • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven