Ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden - Partiële herziening Plan voor de zon

Logo Leeuwarden

Van 8 september 2016 tot en met 19 oktober 2016 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Leeuwarden - Partiële herziening Plan voor de zon’ met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Bestemmingsplan Leeuwarden – Partiële herziening Plan voor de zon werkt aanvullend op bestaande bestemmingsplannen binnen onze gemeente. Het plangebied bestaat uit de bebouwde kom van Leeuwarden en van de grotere dorpskernen in onze gemeente (Grou, Wergea, Reduzum, Irnsum, Wytgaard, Lekkum, Warten en Wirdum), inclusief de zones die daar direct op aansluiten. Ook gebieden waar al ontwikkelingen worden voorzien, zoals De Zuidlanden, Blitsaert en de bedrijventerreinen westelijk van Leeuwarden en het terrein van de Vliegbasis, vallen binnen het plangebied.

Ontwikkeling

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden vergunningsvrij zonnepanelen te plaatsen. In andere situaties wordt het mogelijk om met een eenvoudige procedure toestemming te krijgen voor het plaatsen van zonnepanelen. In alle gevallen moet worden voldaan aan de kwaliteitseisen die zijn beschreven in het bij het bestemmingsplan behorende Kwaliteitsplan.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • via de gemeentelijke planviewer of de landelijke website ruimtelijke plannen

Reageren

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

•schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

Vermeld in uw brief:

  • ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Partiële herziening Plan voor de zon

  • waarom u een zienswijze indient

  • de datum

  • uw naam en adres

  • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven