Omgevingsvergunning bouw turnhal in deelgebied De Laak 3 in Vathorst

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) afwijken van het geldende bestemmingsplan ‘Hooglanderveen en Vathorst’ voor de bouw van een turnhal met bijbehorende parkeervoorzieningen ten behoeve van Gymnastiek- en turnvereniging GymXL in deelgebied De Laak 3 in Vathorst.

De hal met de bijbehorende parkeervoorzieningen (60 parkeerplaatsen) wordt gebouwd op een terrein nabij station Vathorst. Deze nieuwbouw vormt de eerste aanzet voor de totale stedenbouwkundige invulling van het nog braakliggende deelgebied De Laak 3 (ten westen van de kruising van de spoorlijn Amersfoort-Zwolle en de rijksweg A28). De nieuw te bouwen hal heeft een oppervlakte van 2500 m2 en is 7,5 meter hoog.

Ter inzage Het besluit met de bijbehorende stukken liggen vanaf 4 februari 2016 voor een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort. Ook zijn de stukken te zien via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep Er zijn tegen de ontwerp-omgevingsvergunning geen zienswijzen ingediend. Gedurende de beroepstermijn van donderdag 4 februari 2016 tot en met woensdag 16 maart 2016 kunnen daarom alleen belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijzen kenbaar hebben kunnen maken, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT. U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

In uw beroepschrift moet u in elk geval ge volgende gegevens opnemen:

  • -

    Uw naam en adres

  • -

    Datum

  • -

    Omschrijving van het besluit waartegen u beroep instelt.

Vermeld wie het besluit heeft genomen, op welke datum het besluit is genomen en het kenmerk van het besluit. Stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee.

  • -

    Uitleg waarom u het niet eens bent met het besluit (gronden)

  • -

    Uw handtekening

De vergunning treedt in werking op de eerste dag na de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet. Heeft u er veel belang bij dat het besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Rechtbank Midden-Nederland. Wanneer een voorlopige voorziening wordt gevraagd, treedt het besluit pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Voor de behandeling van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. De medewerkers van de rechtbank kunnen u hierover meer informatie geven. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (030) 223 35 00.

Naar boven