Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 1 september 2016, 2016-0000170940, tot Wijziging van de Regeling SUWI in verband met de aankondiging van de nieuwe versie van het SUWI Gegevensregister

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 5.20 van het Besluit SUWI;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling SUWI wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 6.2, eerste lid, vervalt: 9.0.

B

Bijlage XII behorende bij de Regeling SUWI komt te luiden:

Bijlage XII

Het Gegevensregister SUWI (‘Gegevensregister SUWI 12.0’) is toegankelijk via de pagina http://www.bkwi.nl/?id=318.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 1 september 2016

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma

TOELICHTING

Jaarlijks wordt bijlage XII met de verwijzing naar het Gegevensregister SUWI (SGR) bij de Regeling SUWI waar nodig aangepast. Het SGR geeft inzicht in de gegevens die verwerkt worden met behulp van de elektronische voorzieningen (suwinet). Het SGR wordt gewijzigd en is in een nieuwe versie via een link toegankelijk, die is opgenomen in bijlage XII. SGR versie 12.0 is uitgebreid met onder andere de nieuwe en aangepaste gegevens in het kader van het nieuwe AVB-systeem (arbeidsverleden), de landelijke doelgroepregistratie van arbeidsbeperkten die voortvloeit uit de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten, wijzigingen in de wet- en regelgeving met ingang van 1 januari 2015 zoals de tot stand koming van de Participatiewet en daarin opgenomen maatregelen bij de bijstandsverstrekking. Daarnaast zijn er wijzigingen opgenomen ten gevolge van de loonaangifte 2016, over het bemiddelingsverleden, bemiddelingsgegevens en verwijzende vacatures en enkele reguliere wijzigingsverzoeken.

In artikel 6.2, eerste lid, van de Regeling SUWI komt de verwijzing naar de versie te vervallen, omdat die in de bijlage XII staat.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma

Naar boven