Besluit van de inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport, van 1 september 2016, nr. ILT-2016/70835 tot wijziging van het Organisatie- en mandaatbesluit Inspectie Leefomgeving en Transport 2015 in verband met de herpositionering van Juridische Zaken in de organisatie van de Inspectie Leefomgeving en Transport

DE INSPECTEUR-GENERAAL LEEFOMGEVING EN TRANSPORT,

Gelet op artikel 23, tweede lid, aanhef en onder a en b, van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2015, artikel 1, vierde lid, van het Instellingsbesluit Inspectie Leefomgeving en Transport en de artikelen 10:3 en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Het Organisatie- en mandaatbesluit Inspectie Leefomgeving en Transport 2015 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 2, eerste lid, onderdeel d, wordt de puntkomma vervangen door ‘, en’ en vervalt, onder vervanging van ‘, en’ aan het slot van onderdeel e door een punt, onderdeel f.

B

In artikel 4, eerste lid, wordt ‘de coördinerend specialistisch adviseur, tevens Hoofd Team Criminele Inlichtingen’ vervangen door: de coördinerend specialistisch inspecteur, tevens Hoofd Team Criminele Inlichtingen.

C

Artikel 4, tweede lid, onderdeel b, komt te luiden:

  • b. de daartoe door de inspecteur-generaal aangewezen functionarissen van de afdeling Juridische Zaken;

D

In artikel 5, eerste lid, onderdeel c, wordt ‘het team Juridische Zaken’ vervangen door: de afdeling Juridische Zaken.

E

Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd:

1. Na ‘afdelingshoofden’ wordt ‘en’ vervangen door een komma.

2. Na ‘teamleiders’ wordt ingevoegd: en de coördinerend specialistisch inspecteur, tevens Hoofd Team Criminele Inlichtingen.

F

De bijlage wordt als volgt gewijzigd:

1. Onder vervanging van de punt aan het slot van de opsomming onder ‘2. ILT/Handhavingsbeleid’ door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • afdeling Juridische Zaken.

2. De woorden ‘Rechtstreeks ressorterend onder inspecteur-generaal

– team Juridische Zaken.’ vervallen.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2016.

DE INSPECTEUR-GENERAAL LEEFOMGEVING EN TRANSPORT, J.A. van den Bos

Bezwaar en beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport, afdeling Juridische Zaken, Postbus 16191, 2500 BD Den Haag.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich, onder vermelding van de datum en nummer of kenmerk; en

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

TOELICHTING

Dit besluit betreft een wijziging van het Organisatie- en mandaatbesluit Inspectie Leefomgeving en Transport 2015. De wijzigingen zijn van technische aard en vloeien met name voort uit gewijzigde inzichten met betrekking tot de positionering van Juridische Zaken binnen de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Met dit besluit is Juridische Zaken niet langer als Team direct onder de inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport gepositioneerd, maar een afdeling binnen de directie ILT/Handhavingsbeleid.

Tevens wordt met de inwerkingtreding van dit besluit mandaat verleend aan de de coördinerend specialistisch inspecteur, tevens Hoofd Team Criminele Inlichtingen.

Hiermede wordt de mandatering binnen de ILT/Inlichtingen- en Opsporingsdienst formeel-juridisch in overeenstemming gebracht met de mandatering zoals in de praktijk voor ogen wordt gestaan. In verband met de feitelijke positionering van de afdeling Juridische Zaken op 1 september 2016 werkt dit besluit terug tot en met 1 september 2016.

DE INSPECTEUR-GENERAAL LEEFOMGEVING EN TRANSPORT, J.A. van den Bos

Naar boven