Definitieve beschikking Wet Bescherming Antarctica, Rijkswaterstaat

De aanvraag

Op 23 mei 2016 heeft Rederij Bark Europa een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied.

De aanvraag betreft het ondernemen van vier opeenvolgende commerciële zeiltrainingsreizen met het schip de bark ‘Europa’ naar het Antarctisch gebied. Tijdens de expedities zullen verscheidene landingen worden gemaakt, waarbij een Speciaal Beheerd Gebied, enkele historische locaties en een aantal stations zullen worden bezocht. De vergunning wordt aangevraagd voor de periode 14 november 2016 tot en met 31 maart 2017.

Definitieve beschikking

De Staatssecretarissen van Infrastructuur en Milieu en van Economische Zaken hebben op 5 september 2016 de vergunning afgegeven. Deze beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Aan de vergunning zijn beperkende voorschriften verbonden ter bescherming van het Antarctisch gebied.

De bekendmaking van de vergunning heeft plaatsgevonden door toezending aan de aanvrager op 5 september 2016.

Reageren

De vergunning ligt ter inzage van 8 september 2016 tot en met 19 oktober 2016 op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee & Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (ZH).

U kunt als belanghebbende tegen dit besluit beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt. Dit betekent dat het indienen van een beroepschrift mogelijk is tot en met 19 oktober 2016. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerp van het desbetreffende besluit.

Naar boven