Verkeersbesluit marathon Eindhoven 2016

Logo Eindhoven

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven neemt een verkeersbesluit voor de volgende straten:

•Alle straten waarop het parcours van de Marathon van Eindhoven is geprojecteerd.

Wettelijk kader

Voor de volgende inrichtingselementen in het plan is een verkeersbesluit vereist:

•Het op 9 oktober 2016 afsluiten van de wegen die onderdeel uitmaken van het parcours van de Marathon Eindhoven alsmede een aantal wegvakken van de direct daarop aansluitende toegangswegen.

Het gemeentebestuur is bevoegd tot het nemen van dit besluit. De basis hiervoor is artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994.

De onderstaande belangen zijn de basis voor het verkeersbesluit. Zij staan in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994:

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Aanleiding

De straten die door de Marathon Eindhoven worden aangedaan zijn bij de gemeente Eindhoven in beheer. Op 9 oktober 2016 vindt de Marathon van Eindhoven plaats. De straten die onderdeel uitmaken van het parcours van de Marathon Eindhoven moeten op de dag van de Marathon Eindhoven voor het verkeer afgesloten worden. Dit geldt ook voor een aantal wegvakken die op het parcours van de Marathon Eindhoven aansluiten.

Om bij eventuele calamiteiten in te kunnen grijpen zijn op de belangrijke locaties hekwachten, verkeersregelaars en de medewerkers van de politie gepositioneerd.

Door deze maatregelen op en rondom het parcours van de Marathon Eindhoven kan de veiligheid van het publiek en deelnemers van de Marathon gewaarborgd worden.

Door het afzetten van het parcours dienen alternatieve omleidingsroutes beschikbaar te zijn. Hiervoor is een omleidingsplan voorzien, waarbij tevens rekening is gehouden met de brandweerroutes. Hiermee blijft de bereikbaarheid van en de veiligheid op het wegennet zoveel mogelijk gewaarborgd.

Belangen a fweging

De totstandkoming en het afzetten van het parcours van de Marathon Eindhoven is van tevoren met diverse partijen, waaronder de hulpdiensten, besproken. Alle partijen zijn akkoord gegaan met het voorliggende parcours en de daarbij behorende tijdelijke afzettingen.

Advies politie

De politie ziet erop toe dat de verkeersregels worden nageleefd. Daarom is het plan ook met haar besproken. Zij is akkoord met dit besluit.

Besluit

Naar boven