Gemeente De Bilt - Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “De Werkschuit” en aanvullende welstandscriteria locatie “De werkschuit”

Logo De Bilt

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Bilt geeft, op grond van artikel 3.8, eerste lid, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kennis van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan:

“De Werkschuit”

 

Het plangebied

Het plangebied is begrensd door Beatrixlaan te Bilthoven.

 

Aanleiding

Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de herontwikkeling van de locatie De Werkschuit naar woningbouw.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende zes weken ter inzage. Van donderdag 8 september 2016 tot en met woensdag 19 oktober 2016. Op dinsdag 13 september 2016 zal een inloopavond worden gehouden in de Opstandingskerk aan de 1e Brandenburgerweg 34 te Bilthoven van 18.00 uur tot 20.00 uur.

 

U kunt de stukken online inzien op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (planid) is: NL.IMRO.0310.16005BP0012-ON01 

De stukken liggen ook ter inzage in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven. U hoeft geen afspraak te maken om de stukken in te zien. Dit is wel nodig als u vragen wilt stellen over de stukken.

 

Indienen zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan ‘College van burgemeester en wethouders van De Bilt’. Per post via: Postbus 300, 3720 AH Bilthoven. Degenen die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken kunnen binnen de bovengenoemde termijn contact opnemen met de hierna genoemde contactpersoon.

 

Het is niet mogelijk via e-mail een zienswijze in te dienen.

 

Vervolgtraject

Alle zienswijzen worden opgenomen in een zienswijzennota. De zienswijzennota maakt deel uit van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Ingediende zienswijzen kunnen aanleiding geven tot aanpassingen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt dan gewijzigd vastgesteld.

 

De bekendmaking van de vaststelling zal in het elektronisch gemeenteblad, de Staatscourant en op de gemeentelijke website worden gepubliceerd. Indieners van een zienswijze worden hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.

 

Meer informatie

Voor specifieke vragen en opmerkingen over het ontwerpbestemmingsplan en de procedure kunt u contact opnemen met de heer A. van Breda van de afdeling Beleid & Strategie van de gemeente De Bilt via telefoonnummer (030) 228 94 11.

 

Aanvulling Welstandsnota

Tegelijk met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan voor “De Werkschuit” zal er een concepttekst voor aanvulling van de Welstandsnota ter inzage worden gelegd voor inspraak.

 

Waarom aanvulling?

Op grond van hoofdstuk 5.2 van de Welstandsnota dienen er voor (her)ontwikkelingslocaties, zoals de locatie voor “De Werkschuit”, aanvullende welstandscriteria te worden vastgesteld. Deze criteria zijn specifiek bedoeld voor het te ontwikkelen gebied.

 

Inspraakprocedure

De concepttekst voor aanvulling van de Welstandsnota ligt tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage van 8 september 2016 tot en met 19 oktober 2016 voor inwoners van gemeente De Bilt en belanghebbenden. In deze periode kan de concepttekst worden ingezien op het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 in Bilthoven. Inspraakreacties kunnen tot en met 8 september 2016 bij voorkeur schriftelijk worden ingediend. U kunt uw reactie op de aanvulling van de Welstandsnota sturen aan gemeente De Bilt, afdeling Publiekszaken, unit Vergunningen, Postbus 300, 3720 AH Bilthoven. Het indienen van een reactie per e-mail is niet toegestaan.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Alle reacties worden opgenomen in een eindverslag. Dit eindverslag wordt toegestuurd aan alle indieners van een inspraakreactie. Als een reactie aanleiding geeft tot aanpassing van de concepttekst, dan wordt dit vermeld in het eindverslag. De concepttekst voor aanvulling van de Welstandsnota wordt, samen met het eindverslag van de inspraak aan de gemeenteraad voorgelegd. De raad stelt de aanvulling van de Welstandsnota vast.

 

Vragen

Voor vragen over de aanvulling van de Welstandsnota kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken, unit Vergunningen middels telefoonnummer 030-228 95 94.

 

Naar boven