Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Zaanstad | Staatscourant 2016, 46560 | Instelling gemeenschappelijke regelingen |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Zaanstad | Staatscourant 2016, 46560 | Instelling gemeenschappelijke regelingen |
De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland, Zaanstad en Zeevang, elk voorzover zij voor de eigen gemeente bevoegd zijn;
gelet op de Wet Publieke Gezondheidzorg en de Wet gemeenschappelijke regelingen;
gelezen het voorstel van het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) Zaanstreek-Waterland tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling GGD Zaanstreek-Waterland;
de 'Gemeenschappelijke regeling gemeenschappelijke gezondheidsdienst Zaanstreek-Waterland (GGD Zaanstreek-Waterland), in werking getreden op 1 januari 1999, per 1 januari 2016 te wijzigen in dier voege dat de regeling komt te luiden als volgt:
HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN
Waar in de regeling artikelen van de Gemeentewet of van enige andere wet of wettelijke regeling van overeenkomstige toepassing worden verklaard, komen in die artikelen in de van de gemeente, de raad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester, onderscheidenlijk de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zaanstreek-Waterland (GGD), het algemeen bestuur, het dagelijks bestuur en de voorzitter.
HOOFDSTUK 3 HET BELANG EN DE BEVOEGDHEDEN
ARTIKEL 4 HET BELANG EN DE BEVOEGDHEDEN
Het algemeen bestuur kan besluiten of en in hoeverre wijziging (daaronder ook begrepen toevoeging van nieuwe en afstoting van bestaande taken) aangebracht wordt in het takenpakket, binnen het kader als bedoeld in artikel 4.1. Dit besluit wordt niet genomen als niet omtrent de verwachte eenmalige en structurele financiële consequenties voldoende inzicht is verkregen. Gemeenten zullen voorafgaande aan de besluitvorming omtrent voorgenomen wijzigingen gehoord worden. Hun bevindingen zullen middels hun vertegenwoordiging in het bestuur in de besluitvorming betrokken worden.
HOOFDSTUK 5 HET ALGEMEEN BESTUUR
In die gevallen waarin Zaanstad en Purmerend zwaarwegende bezwaren hebben tegen een voorstel en met het oog daarop tegenstemmen, leidt die tegenstem tot verwerping van het voorstel. Het voorgaande is niet van toepassing op het voorstel tot vaststelling van de begroting respectievelijk de jaarrekening van de GGD.
ARTIKEL 14 BEVOEGDHEDEN EN WERKWIJZE
Indien de voorzitter c.q. de plaatsvervangend voorzitter behoort tot het bestuur van een gemeente die partij is in een rechtsgeding waarbij het openbaar lichaam GGD is betrokken, wordt het openbaar lichaam GGD door een ander, door het dagelijks bestuur aan te wijzen, lid van dat bestuur vertegenwoordigd.
HOOFDSTUK 7 INFORMATIE EN VERANTWOORDING
ARTIKEL 15 VAN BESTUUR NAAR GEMEENTEN
ARTIKEL 16 VAN AB-LID AAN GEMEENTERAAD
ARTIKEL 17 VERANTWOORDING DB/VOORZITTER AAN AB
De leden van het dagelijks bestuur zijn, tezamen en ieder afzonderlijk, aan het algemeen bestuur mondeling dan wel schriftelijk verantwoording verschuldigd voor het door het dagelijks bestuur gevoerde beleid en de door hem uitgeoefende bevoegdheden en geven ten aanzien daarvan alle, tezamen en ieder afzonderlijk door het algemeen bestuur of door een of meer leden daarvan, gevraagde inlichtingen.
HOOFDSTUK 8 HET AMBTELIJK APPARAAT
ARTIKEL 19 DE DIRECTEUR PUBLIEKE GEZONDHEID
De directeur van de GGD, alsmede de adjunct-directeur worden benoemd, geschorst en ontslagen door het algemeen bestuur in overeenstemming met het bestuur van de veiligheidsregio. De directeur geeft zowel leiding aan de GGD-organisatie als aan de GHOR-organisatie. Het dagelijks bestuur dient voor elke benoeming een aanbeveling in van zo mogelijk twee personen.
Op het personeel van het openbaar lichaam GGD is de rechtspositieregeling van de gemeente Purmerend van toepassing, zoals die dan luidt of in de toekomst zal komen te luiden, voor zover door het algemeen bestuur niet anders wordt bepaald. De regelingen, afgesproken in het Sociaal Plan dat op 25 november1998 is vastgesteld naar aanleiding van de fusie van de GGD'en Zaanstreek en Waterland, zijn onverkort van toepassing. Alsmede het Sociaal Plan van 16 december 2009 naar aanleiding van de overdracht van de 0-4 JGZ van Evean.
HOOFDSTUK 10 FINANCIËLE BEPALINGEN
ARTIKEL 22 FINANCIËLE ADMINISTRATIE EN BEHEER GELDMIDDELEN
Voorafgaand aan de behandeling in het algemeen bestuur wordt de begroting, door het dagelijks bestuur aan de raden van de deelnemende gemeenten toegezonden. Deze kunnen schriftelijk hun zienswijze binnen acht weken ter kennis brengen aan het dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur voegt de commentaren waarin deze zienswijze is vervat bij de begroting, zoals deze aan het algemeen bestuur wordt aangeboden.
ARTIKEL 26 BIJDRAGEN VAN DE GEMEENTEN
ARTIKEL 27 TOEZENDEN AAN GEMEENTEN/GS
ARTIKEL 28 WIJZIGING BEGROTING
ARTIKEL 29 AANBIEDING REKENING AAN DE RADEN
Het dagelijks bestuur stelt een rekening van inkomsten en uitgaven op. De rekening vermeldt alle inkomsten en uitgaven van de GGD, van welke aard ook, over het jaar waarop zij betrekking hebben en is vergezeld van een verklaring terzake van de deugdelijkheid daarvan, afgegeven door de persoon of de instelling die door het algemeen bestuur belast is met de controle als bedoeld in artikel 22.
De rekening wordt binnen twee weken, doch uiterlijk acht weken voorafgaand aan de behandeling in het algemeen bestuur, door het dagelijks bestuur aan de raden van de deelnemende gemeenten toegezonden. Deze kunnen schriftelijk hun zienswijze binnen acht weken ter kennis brengen aan het dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur voegt de commentaren waarin deze zienswijze is vervat bij de rekening, zoals deze aan het algemeen bestuur wordt aangeboden.
ARTIKEL 30 WERKELIJK VERSCHULDIGDE BIJDRAGE
ARTIKEL 31 BIJDRAGEN GEMEENTEN
De kosten van de GGD worden na aftrek van de per kostenplaats/functiegebied op grond van artikel 32 onder b tot en met f verworven geldmiddelen, omgeslagen over de deelnemende gemeenten volgens de bij deze regeling behorende verdeelsleutelbijlage.
De geldmiddelen van de GGD bestaan uit:
Bij de vaststelling van de in het voorgaande artikel onder c bedoelde bijdragen zal het algemeen bestuur ervan uitgaan dat deze bijdragen voor verrichte diensten tenminste kostendekkend moeten zijn. Het algemeen bestuur kan daarbij aangeven dat een bepaald deel van de kosten ten laste van de GGD blijft.
HOOFDSTUK 13 TOETREDING, DE GEVOLGEN VAN DE UITTREDING, WIJZIGING EN OPHEFFING
De raad van de toegetreden gemeente doet zo spoedig mogelijk de nodige aanwijzingen overeenkomstig hoofdstuk 5 e.v. van deze regeling. Behoudens eerdere beëindiging van het lidmaatschap, treden de aangewezenen af op het tijdstip waarop de dan zitting hebbende leden van het algemeen bestuur aftreden.
Het liquidatieplan wordt door het algemeen bestuur, de bestuursorganen van de deelnemende gemeenten gehoord, vastgesteld en voorziet in de verplichting van de deelnemende gemeenten alle rechten en verplichtingen van het openbaar lichaam over de deelnemende gemeenten te verdelen op een in het plan te bepalen wijze.
Vastgesteld door de gemeenteraad van Zaanstad in de openbare vergadering van 24 september 2015
Vastgesteld door burgemeester en wethouder van Zaanstad
Vastgesteld door de burgemeester van Zaanstad,
Vastgesteld door de gemeenteraad van Purmerend in de openbare vergadering van 1 oktober 2015
Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Purmerend,
Vastgesteld door de burgemeester van Purmerend,
Vastgesteld door de gemeenteraad van Landsmeer in de openbare vergadering van 15 oktober 2015
Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Landsmeer
Vastgesteld door de burgemeester van Landsmeer,
burgemeester (22 augustus 2016)
Vastgesteld door de gemeenteraad van Oostzaan in de openbare vergadering van 22 februari 2016
Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Oostzaan,
Vastgesteld door de burgemeester van Oostzaan,
Vastgesteld door de gemeenteraad van Waterland in de openbare vergadering van 12 november 2015
Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Waterland,
Vastgesteld door de burgemeester van Waterland,
Vastgesteld door de gemeenteraad van Wormerland in de openbare vergadering van 16 februari 2016
Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Wormerland,
Vastgesteld door de burgemeester van Wormerland,
Vastgesteld door de gemeenteraad van Beemster in de openbare vergadering van 8 september 2015
Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Beemster,
Vastgesteld door de burgemeester van Beemster,
Vastgesteld door de gemeenteraad van Zeevang in de openbare vergadering van 8 september 2015,
Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Zeevang
Vastgesteld door de burgemeester van Zeevang,
Vastgesteld door de gemeenteraad van Edam-Volendam in de openbare vergadering van 17 september 2015
Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Edam-Volendam,
behorende bij artikel 26.2 van de gemeenschappelijke regeling GGD Zaanstreek-Waterland.
Ten behoeve van de begroting en de rekening van de GGD wordt een verdeelsleutel gehanteerd, volgens welke de kosten per onderscheiden functiegebied/kostenplaats over de gemeenten en/of derden worden omgeslagen.
Projecten In opdracht van gemeenten worden uitgevoerd op basis van (afzonderlijke) subsidiebeschikking of opdrachtverlening. De kosten worden op kostendekkende basis doorberekend aan de opdrachtgever.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2016-46560.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.