Publicatie voorontwerp bestemmingsplan Schokkerhoek

Logo Urk

Voorontwerp bestemmingsplan Schokkerhoek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Urk maken bekend dat met ingang van vrijdag 2 september 2016 het voorontwerpbestemmingsplan Schokkerhoek ter inzage ligt. Het gaat om een actualisatie van het huidige bestemmingsplan Waterschapwijk en het verbreden van dit bestemmingsplan naar een Omgevingsplan ofwel “bestemmingsplan met verbrede Reikwijdte”, zoals bedoeld in de Crisis- en herstelwet, artikel 7c van het daarbij behorende besluit (Amvb), 13e tranche.

De omvang van het plangebied is weergegeven op de van dit voorontwerpbestemmingsplan deel uitmakende verbeelding.

Het geldende bestemmingsplan Waterschapwijk (welke dateert uit 2007) is verouderd. Een actualisering van het juridisch-planologisch kader is daarom gewenst.

De gebruiks- en bouw-/ontwikkelingsmogelijkheden komen in grote lijnen overeen met de mogelijkheden zoals die in het thans nog geldende bestemmingsplan is opgenomen.

Het Omgevingsplan: een “bestemmingsplan met verbrede reikwijdte”

Crisis- en herstelwet

Het omgevingsplan is een “bestemmingsplan met verbrede reikwijdte” onder de Crisis- en herstelwet (13e tranche, artikel 7c). Het besluit waarin dit Omgevingsplan is opgenomen treedt naar verwachting in het najaar van 2016 in werking. Voor het voorontwerp is het juridisch gezien niet relevant of dit besluit al in werking is getreden.

Inhoud van het Omgevingsplan

Het doel van het Omgevingsplan is een goede en gezonde fysieke leefomgeving. Ook worden bestaande beleidsregels vertaald in het Omgevingsplan. De beleidsregels zijn gekoppeld aan het gebruik, het bouwen of het ontwikkelen van locaties. Ze vormen daarmee een concreet toetsingskader. Een plan of aanvraag kan hierop worden getoetst en vergund óf geweigerd.

Ter inzage 

Het voorontwerpbestemmingsplan Schokkerhoek met bijbehorende stukken ligt tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor een termijn van 4 weken ter inzage bij het Gemeenteportaal, eenheid Dienstverlening, Singel 9 te Urk.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de website van de gemeente Urk: www.urk.nl, onder ‘wonen, verkeer en veiligheid’ en ‘werk en ondernemen’ > ‘bestemmingsplannen’.

De bronbestanden zijn te vinden op: http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/urk/plannen/ 

 

Urk, 1 september 2016

Burgemeester en wethouders van Urk

P.C. van Maaren, burgemeester

M. Bogerd, secretaris

Naar boven