\ Ontwerp-Omgevingsvisie Voerendaal 2016-2030

Logo Voerendaal

\ Toelichting 

Het college van burgemeester en wethouders van Voerendaal maakt ter voldoening aan het bepaalde in de Inspraakverordening gemeente Voerendaal alsmede artikel 1.3.1, eerste lid, van het Besluit ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12, eerste en tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerp van de Omgevingsvisie Voerendaal 2016-2030 bekend.  Binnen het kader van de Wet ruimtelijke ordening (artikel 2.1) is deze Omgevingsvisie de structuurvisie voor de gemeente Voerendaal Het gaat in de Omgevingsvisie om een integrale visie op de fysieke leefomgeving die is gericht op het bevorderen van een vitaal Voerendaal. De visie is het fundament voor het gemeentelijk handelen. Dat betekent enerzijds dat de visie het bestuurlijk afwegingskader is voor ontwikkelingen in het kader van de fysieke leefomgeving. Anderzijds biedt de visie ruimte en vertrouwen aan inwoners en ondernemers en worden die uitgenodigd om initiatieven te ontwikkelen die aansluiten bij de handvatten die de Omgevingsvisie biedt.

\ Inzageprocedure 

Voordat de Omgevingsvisie Voerendaal 2016-2030 wordt vastgesteld door de gemeenteraad, ligt de visie met ingang van 8 september 2016 overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht gedurende 6 weken, derhalve tot en met 19 oktober 2016, ter inzage. De visie kan worden ingezien bij het Klantcontactcentrum van de gemeente aan het Raadhuisplein 1 te Voerendaal en is tevens elektronisch te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De Omgevingsvisie heeft het volgende identificatienummer: NL.IMRO.0986.SVomgevingsvisie-ON01.

\ Zienswijzen 

Gedurende de genoemde termijn van 6 weken kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze met betrekking tot het ontwerp van de Omgevingsvisie Voerendaal 2016-2030 indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZG Voerendaal. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer H. Aussems, bereikbaar per e-mail via hans.aussems@voerendaal.nl of telefonisch via 045 - 5753399.

Er wordt geen onafhankelijke instantie gevraagd om advies over het ontwerp van de Omgevingsvisie uit te brengen.

\ Informatieavond

Op woensdag 28 september is vanaf 19.00 uur een informatieavond over de Omgevingsvisie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Voerendaal. Er zal dan een korte toelichting wordt gegeven over het doel, de inhoud, de wijze van totstandkoming en de vervolgprocedure van de Omgevingsvisie

Voerendaal, 7 september 2016

Burgemeester en Wethouders gemeente Voerendaal

Naar boven