TER INZAGE LEGGING Ontwerpbestemmingsplan Noorddammerweg 44 en ontwerpbesluit Hogere waarde (Wet geluidhinder)

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Noorddammerweg 44 met planidentificatiecode NL.IMRO.0451.BPNoorddammerweg44-OW01 en het ontwerpbesluit Hogere waarde (Wet geluidhinder) met ingang van vrijdag 2 september 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting ontwerpbestemmingsplan

Door de omlegging van N201 heeft de oude N201, nu de N196, een andere verkeersfunctie gekregen. Van provinciale weg heeft het nu de functie van een gebiedsontsluitingsweg gekregen. Dit heeft ook invloed op de verkeersintensiteit. Eerder is het verzoek ingediend door de eigenaar van het perceel Noorddammerweg 44 om de bestemming te wijzigen in een woonbestemming. Een woonbestemming op deze locatie was niet mogelijk vanwege het verkeerslawaai afkomstig van de N201/N196. Door de gemeente is aangegeven dat na omlegging van de N201 onderzocht gaat worden of deze mogelijkheid er nu wel is. Met dit bestemmingsplan wordt het juridisch-planologisch mogelijk gemaakt om voor het perceel een woonbestemming op te nemen.

Ontwerpbesluit Hogere waarde (Wet geluidhinder)

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend, dat zij voornemens zijn tot vaststelling van een hogere grenswaarde van maximaal 60 dB als bedoeld in de Wet geluidhinder. Het verzoek heeft betrekking op de realisatie van een bestemmingswijziging van het pand Noorddammerweg 44 te Uithoorn, conform het ontwerp bestemmingsplan Noorddammerweg 44. De verhoogde geluidbelasting wordt veroorzaakt door het wegverkeer van de Koningin Máximalaan en de Noorddammerweg. Hiervoor is een ontwerpbesluit opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Hogere waarde liggen vanaf vrijdag 2 september 2016 t/m donderdag 13 oktober 2016 ter inzage en zijn digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast liggen de stukken ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Indienen zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Indienen zienswijze ontwerpbesluit Hogere waarde

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een belanghebbende zijn of haar zienswijze over het ontwerpbesluit Hogere waarde kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Het college zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over het verzoek vaststelling hogere waarde.

Uithoorn, 31 augustus 2016

Naar boven