Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen aanleg aardgastransportleiding Mildam – Garijp TC (deelgebied gemeente Weststellingwerf)

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een omgevingsvergunning met een afwijking ingevolge artikel 2.12 lid 1, sub a, onder 3º Wabo hebben verleend voor de aanleg van een aardgastransportleiding genaamd Mildam- Garijp TC (deelgebied gemeente Weststellingwerf).

 

Met “Mildam” wordt de locatie tussen de Ottersweg en de Tjonger (perceel WVG k 795) bedoeld, waar 2 bestaande aardgastransportleidingen samen komen. Garijp TC is de gasbehandelingsinstallatie van Vermilion te Garijp, gemeente Tietjerksteradeel. Vermilion legt de gasleiding aan naast een al aanwezig tracé. De nieuwe leiding is slechts voor een afstand van 40 meter in Weststellingwerf gelegen. In de verschillende gemeenten welke de gasleiding van in totaal 37 kilometer lengte doorkruist, worden ten behoeve van de gasleiding afzonderlijke vergunningsprocedures doorlopen.

 

De gemeenteraad verleende op 9 mei 2016 een voorlopige verklaring van geen bedenkingen en besloot daarbij dat deze als definitief wordt beschouwd als er geen zienswijzen worden ingediend. Omdat vervolgens geen zienswijzen zijn ingediend is de verklaring nu definitief.

 

De omgevingsvergunning ligt met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 1 september 2016 tot en met woensdag 12 oktober 2016 ter inzage. Om de stukken in te zien kunt u gedurende de openingstijden terecht bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en is de locatie van het plan zichtbaar gemaakt op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze kenbaar maakte, beroep indienen. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen. Het beroep kan worden ingesteld bij Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Ook kunt u beroep instellen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Om te kunnen inloggen hebt u een elektronische handtekening nodig (DigiD).

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Hiertoe dient u bij genoemde rechtbank een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Naar boven