Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied (voormalige gemeente Nederlek)

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied (voormalige gemeente Nederlek) met ingang van woensdag 7 september tot en met dinsdag 18 oktober 2016 voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan betreft een herziening van het in 2010 vastgestelde bestemmingsplan Landelijk Gebied Nederlek 2010. Deze wordt om de volgende redenen herzien:

  • -

    De uitspraak van de Raad van State van 18 april 2012, die op bepaalde onderdelen consequenties heeft voor de planregels en –verbeelding;

  • -

    In de praktijk tekortkomingen in de regels en verbeelding zijn geconstateerd die aanpassing behoeven;

  • -

    Nieuwe beleidsinzichten, al dan niet voortvloeiend uit recente wet- en regelgeving.

Het plangebied betreft het landelijk gebied van de voormalige gemeente Nederlek, behoudens dat deel dat onder het Veenweidepact valt.

Zienswijze & Inzien

De desbetreffende stukken liggen met ingang van de dag volgend op de datum van bekendmaking zes weken ter inzage in het gemeentekantoor te Stolwijk. Om de stukken in te kunnen zien of het indienen van een mondelinge zienswijze, kunt u via het klantcontactcentrum (tel. 14-0182) een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook bekijken via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BP1507BG005‐ON01.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen (bij voorkeur) een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad, postbus 51, 2820 AB Stolwijk.

Stolwijk, 6 september 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

mw. mr. M. Plantinga, secretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven