Vaststelling bestemmingsplan Woontoren Bètaplein

Logo Leiden

Op 21 januari 2016 heeft de gemeenteraad van Leiden het bestemmingsplan ‘Woontoren Bètaplein’ (NL.IMRO.0546.BP00101-0301) gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een woontoren met een commerciële invulling op de begane grond mogelijk op het perceel Kanaalpark 145, en een parkeergarage op het perceel Kanaalpark 142.

 

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is de mogelijkheid om detailhandel te vestigen in de woontoren geschrapt. De begane grond blijft wel ruimte bieden voor andere functies, zoals horeca, dienstverlening en zorgvoorzieningen. Daarnaast zijn regels toegevoegd om het toegestane aantal uitkragende balkons te beperken en balkons aan de zijde van de Professorenwijk uit te sluiten, en zijn de bouwcontouren aan de noord en oostzijde enkele tientallen centimeters verschoven als gevolg van een wijziging in de stramienmaten.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf vrijdag 29 januari 2016 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), maandag t/m vrijdag van 8:30-17:00 uur en in het stadhuis ook op donderdag van 17:00-20.00 uur en zaterdag van 09:00-13:00 uur. De digitale versie van het bestemmingsplan is beschikbaar op de website van de gemeente Leiden: www.leiden.nl/ruimtelijkeordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De beroepstermijn loopt van zaterdag 30 januari 2016 tot en met vrijdag 11 maart 2016.

 

Beroep instellen

Tijdens de hiervoor genoemde beroepstermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State:

bela

  • 1.

    nghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken

  • 3.

    belanghebbende

n die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden er aangevoerd worden tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

 

Informatie

Nadere informatie met betrekking tot het bestemmingsplan kunt u inwinnen bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

Naar boven