Wet geluidhinder ‘Mortiere fase 5B’ en ‘Mortiere fase 9A’

Logo Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij, gezien het voornemen van het Consortium Mortiere om op twee locaties grondgebonden woningen te realiseren in de wijk Mortiere, in vergadering van 23 augustus 2016 zijn overgegaan tot het vaststellen van een hogere grenswaarde ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) voor de te bouwen woningen in;

  • -

    fase 5B aan de Duke Ellingtonweg en de woonstraat daarachter gelegen,

  • -

    fase 9A aan de Poproute.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat woningbouw op de gewenste locaties niet zonder meer mogelijk is vanwege de te verwachten geluidsbelastingen ten gevolge van weglawaai. Uit de berekeningen blijkt dat als gevolg van het verkeer op de N57 en de nieuwe ontsluitingsweg naar de N57 niet overal aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt voldaan. De door de Wet Geluidhinder maximaal te verlenen hogere grenswaarde van 63 dB wordt niet overschreden.

De twee vaststellingsbesluiten met relevante stukken liggen gedurende 6 weken, van 8 september 2016 tot en met 19 oktober 2016 ter inzage bij de vakbalie in het stadskantoor. Gedurende genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door de belanghebbende die omtrent het ontwerpbesluit tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze kenbaar te maken.

Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan tevens de voorzitter van de hiervoor aangehaalde Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven