Ontwerpbestemmingsplan “Sportcentrum Malden en omgeving”; Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden zoals bedoeld in artikel 83 lid 2 van de Wet geluidhinder voor aan de Veldsingel te Malden te bouwen woningen; Omgevingsvergunning voor de activiteit “bouwen” voor een sportcomplex aan de Veldsingel te Malden

Logo Heumen

Burgemeester en wethouder van de gemeente Heumen maken ingevolge artikel 3:30 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de volgende, met elkaar samenhangende, besluiten worden voorbereid:

  • a.

    besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Sportcentrum Malden en omgeving”;

(Identificatienummer: NL.IMRO.0252.MAbpSportcentrum-OW01)

  • b.

    besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden zoals bedoeld in artikel 83 lid 2 ingevolge de Wet geluidhinder voor aan de Veldsingel te Malden te bouwen woningen;

  • c.

    besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor de activiteit “bouwen” voor een sportcomplex aan de Veldsingel te Malden.

 

a. Bestemmingsplan “Sportcentrum Malden en omgeving”.

Met het bestemmingsplan wordt beoogd de nieuwbouw van een sportcentrum, bestaande uit onder andere een sporthal en een zwembad, aan de Veldsingel in Malden mogelijk te maken. Verder maakt dit bestemmingsplan de bouw van maximaal 35 woningen op het door de sloop van het bestaande sportcentrum De Veldschuur vrijkomende terrein mogelijk. Tot slot maakt het bestemmingsplan de inrichting van de omliggende openbare ruimte mogelijk.

 

b. Besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden.

Zoals hiervoor aangegeven voorziet het bestemmingsplan “Sportcentrum Malden en omgeving” in de bouw van maximaal 35 woningen. Uit uitgevoerd akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting op de gevels van een deel van de geplande woonbebouwing de in de Wet geluidhinder genoemde voorkeurswaarde overschrijdt en dat het daarom nodig is om voor 14 aan de Veldsingel geprojecteerde woningen hogere grenswaarden vast te stellen.

 

c. Omgevingsvergunning voor de bouw van een sportcomplex.

Er is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor de activiteit “bouwen” ten behoeve van de realisering van het nieuwe sportcomplex aan de Veldsingel.

 

Procedure

De gemeenteraad heeft op 26 mei 2016 besloten om wat betreft de realisering van het sportcomplex toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling zoals bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Op basis van deze coördinatieregeling wordt de besluitvorming over het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en de vaststelling van hogere grenswaarden in één voorbereidingstraject gebundeld.  

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp van het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden en het ontwerp van de omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 8 september tot en met woensdag 19 oktober 2016 gedurende de openingsuren ter inzage bij de balie van de afdeling bouwen, Milieu en Leefomgeving van het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan in te zien op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0252.MAbpSportcentrum-OW01.

 

Reactiemogelijkheden

Tijdens de vermelde termijn kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Heumen, postbus 200, 6580 AZ Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, te bereiken op telefoonnummer 024 – 3588348.

 

Malden, 7 september 2016

Burgemeester en wethouders van Heumen.

Naar boven