Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Grave 2016’

Logo Grave

Burgemeester en wethouders van Grave maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Grave 2016’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Grave 2016’ de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd. Er wordt derhalve geen ontwerp-exploitatieplan ter inzage gelegd.

Het bestemmingsplan omvat de bedrijventerreinen Kooikersweg, De Eek en De Bons. Bedrijventerrein Kooikersweg wordt globaal begrensd door de Mgr. Borretweg, de Traverse en de provinciale weg N324 (postcode 5361 VA). Bedrijventerrein De Eek wordt globaal begrensd door Hoogveldschezijweg en de Provincialeweg N324 (postcode 5363 SW). Bedrijventerrein De Bons omvat het zuidelijk deel van het voormalig kazerneterrein en wordt globaal begrensd door Steegsenhofseweg en de Kranenhofscheweg (postcode 5363 VS, VT, VV, VW, VX, SR).

Naar aanleiding van de inspraakreacties op het voorontwerpbestemmingsplan en ambtelijke wijzigingen is het plan op diverse punten gewijzigd. Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar de nota van inspraak en ambtelijke wijzigingen. De meest ingrijpende wijzigingen zijn:

  • De bestaande bedrijfswoning aan de Eek 1 krijgt de functie- aanduiding ‘bedrijfswoning’;

  • De functieaanduiding ‘bedrijf tot en met categorie 3.1’ is gewijzigd in ‘bedrijf tot en met categorie 3.2’ op die percelen op bedrijventerrein De Bons waar deze functie is toegestaan in het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Grave 2006’.

  • Wijzigingsgebied-2 op bedrijventerrein Kooikersweg wordt uitgebreid binnen de bestemming ‘Groen’ langs de Elftweg. Dit gedeelte van de bestemming Groen kan onder voorwaarden worden gewijzigd in ‘Bedrijventerrein’.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van vrijdag 26 augustus 2016 tot en met donderdag 6 oktober 2016. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0786.BPeekbonskooik-ON01 .

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw A. Hozee, afdeling Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0486-477277. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Cuijk, 23 augustus 2016

Burgemeester en wethouders van Grave

Naar boven