Bekendmaking nieuw voorbereidingsbesluit Stationsplein 25

Logo Hilversum

Burgemeester en Wethouders van Hilversum maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 juli 2016 een voorbereidingsbesluit heeft genomen.

 

Inhoud

Met het voorbereidingsbesluit heeft de raad besloten dat alle bouw- en gebruikswijzigingen verboden zijn.

 

Gebied voorbereidingsbesluit

Het voorbereidingsbesluit geldt voor het voormalige UWV-pand (Stationsplein 25), zoals weergegeven op de bij dit besluit behorende kaart (de verbeelding).

 

Reden

Als uitwerking op de Centrumvisie wordt een visie op het Stationsgebied opgesteld. Binnen het gebied ligt het voormalig UWV-gebouw (Stationsplein 25). Dit gebouw staat al een tijd leeg en ligt vrijwel in het midden van het gebied en daarmee op een belangrijke plek. Het perceel is in het huidige bestemmingsplan ‘Binnenstad 2013’ ruim bestemd.

Het is niet wenselijk dat voordat de visie is opgesteld, de locatie op basis van het huidige bestemmingsplan tot ontwikkeling komt. Om deze ongewenste situatie te voorkomen is op 16 november 2015 een voorbereidingsbesluit genomen. Hiermee is aangegeven dat er een bestemmingsplanherziening wordt voorbereid. Eventuele aanvragen om een omgevingsvergunning worden dan aangehouden. Op 23 november 2015 is dit besluit gepubliceerd. Binnen een jaar na publicatie moet een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd worden dat vervolgens binnen 3 maanden na het einde van de ter inzage termijn door de raad moet zijn vastgesteld. Gebeurt dat niet dan is het vigerende bestemmingsplan weer van kracht.

De periode van deze aanhoudingstermijn blijkt te kort om een nieuw bestemmingsplan vast te stellen. Voor een nieuw bestemmingsplan zijn nog niet alle ‘bouwstenen’ voorhanden. Diverse aspecten moeten nog worden uitgewerkt en onderzocht. Het voorbereidingsbesluit kan niet worden verlengd (i.c. de aanhoudingstermijn kan niet worden verlengd). De raad heeft daarom een nieuw voorbereidingsbesluit genomen waardoor een nieuwe aanhoudingstermijn gaat lopen waarbinnen ‘ongewenste’ aanvragen om omgevingsvergunning moeten worden aangehouden.

 

Inwerkingtreding en duur

Het nieuwe voorbereidingsbesluit is op 18 augustus 2016 ter inzage gelegd en daarmee in werking getreden. Het voorbereidingsbesluit heeft een werkingsduur van één jaar.

 

Inzien

Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken is op 18 augustus 2016 ter visie gelegd in de Burgerleeskamer van het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken. Het voorbereidingsbesluit is digitaal in te zien in de digitale burgerleeskamer op de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl, klik op ‘Actueel’). Het besluit kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het besluit worden gevonden via het invullen van het planid-nummer NL.IMRO.0402.11vb02stationspl25-va01.

Tegen het voorbereidingsbesluit is geen beroep mogelijk.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Beleidsontwikkeling, team Advies, bereikbaar op telefoonnummer 14035.

 

Hilversum, 25 augustus 2016

Burgemeester en wethouders gemeente Hilversum

Naar boven