Ontwerpbestemmingsplan "Fregat 2016" en ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Brielle

Burgemeester en wethouders van Brielle maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Fregat 2016” en het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Geluidhinder, met ingang van vrijdag 26 augustus 2016 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de sector Grondgebied, kamer 0.30, tijdens kantooruren (8.00 uur en 12.30 uur), Slagveld 36 te Brielle.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de locatie aan het Fregat te Brielle tussen de Reede en de G.J. van den Boogerdweg. De onderhavige gronden hebben in het vigerende bestemmingsplan “Fregat” de bestemming ‘Wonen’ voor 81 appartementen verdeeld over drie gebouwen. Met dit ontwerpbestemmingsplan wordt de ontwikkeling van maximaal dertig grondgebonden woningen mogelijk gemaakt, bestaande uit zeventien aaneengebouwde rijwoningen, negen beneden-bovenwoningen en vier levensloopbestendige woningen.

Ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Met het ontwerpbestemmingsplan “Fregat 2016” wordt de ontwikkeling van woningen mogelijk gemaakt. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden te worden vastgesteld. Voor een aantal woningen wordt de voorkeurswaarde voor het wegverkeerslawaai van de G.J. van den Boogerdweg overschreden. De ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting wordt niet overschreden.

Terinzagelegging

Gedurende de periode van zes weken (van 26 augustus 2016 tot en met 6 oktober 2016) kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit kenbaar maken bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Brielle, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient u tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de terinzagelegging, telefonisch een afspraak te maken met mevrouw G.N.B. van der Vlies van de afdeling VROM, 0181-471188. Uw zienswijze via de e-mail kan de gemeente niet in behandeling nemen. Het ontwerpbestemmingsplan “Fregat 2016” is digitaal te raadplegen op www.brielle.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Naar boven