Bekendmaking goedkeuringsbesluit projectplan en omgevingsvergunning Verbetering IJsseldijk Gouda

Logo Zuid-Holland

ONDERWERP

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland (afgekort: GS van Zuid-Holland) hebben bij besluit van 4 augustus 2016 goedkeuring verleend aan het projectplan ‘Verbetering IJsseldijk Gouda, Spoor 1’, zoals op 1 juni 2016 is vastgesteld door het Algemeen Bestuur van het hoogheemraadschap van Rijnland (afgekort: Rijnland). Verder is ook een besluit dat nodig is ter uitvoering van dit projectplan dijkversterking door de gemeente Gouda genomen, namelijk een omgevingsvergunning inclusief een daarvan onderdeel uitmakende verklaring van geen bedenkingen om af te wijken van het bestemmingsplan. De verbetering betreft drie dijktrajecten langs de Hollandsche IJssel in de gemeente Gouda met een totaallengte van 1,4 kilometer. Deze dijktrajecten voldoen niet aan de huidige en de in 2017 in werking tredende nieuwe wettelijke veiligheidsnorm.

PROCEDURE

GS van Zuid-Holland hebben, mede op grond van artikel 5.9 van de Waterwet,van 11 februari 2016 tot en met tot en met 23 maart 2016 het ontwerp-projectplan, het MER en de ontwerp-omgevingsvergunning inclusief bijlagen ter inzage gelegd. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Op 8 april 2016 is een positief advies over het MER uitgebracht door de Commissie MER. Het ontwerp-projectplan en de ontwerp-omgevingsvergunning zijn derhalve nagenoeg ongewijzigd vastgesteld.

INZAGE

Vanaf 25 augustus 2016 tot en met 5 oktober 2016 liggen het provinciale goedkeuringsbesluit, het door Rijnland vastgestelde projectplan, het MER en de omgevingsvergunning van de gemeente inclusief bijlagen, ter inzage bij:

  • Hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden. Open tijdens kantooruren (tel. 071- 3063063);

  • Gemeentehuis Gouda, Burgemeester Jamesplein 1 te Gouda. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur en donderdagavond ook van 17.00 - 20.00 uur (tel. 14 0182);

  • Omgevingsdienst Midden-Holland, Thorbeckelaan 5 te Gouda. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur op afspraak (tel. 088 - 5450 000);

  • Provincie Zuid-Holland, Het Loket, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag. Open tijdens kantooruren (tel. 070 - 4418855).

Deze stukken zijn ook vanaf de website www.rijnland.net/ijsseldijkgouda in te zien of te downloaden.

Het besluit van de gemeente Gouda tot afwijken bestemmingsplan is ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode: NL.IMRO.0513.0003OVdijkverst-DF01).

BEROEP

Beroep kan van 25 augustus 2016 tot en met 5 oktober 2016 door belanghebbenden worden ingesteld tegen het besluit tot goedkeuring van het vastgestelde projectplan en het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijze op het ontwerp-projectplan/ de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren te hebben gebracht. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voldoen aan de inhoudsvereisten zoals aangegeven in artikel 6.5 van de Algemene wet bestuursrecht.

De Crisis- en herstelwet en het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet zijn van toepassing op dit dijkverbeteringsproject. Dit betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Diegene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Als gedurende de beroepstermijn om een voorlopige voorziening is verzocht, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

INLICHTINGEN

Voor nadere inlichtingen over de stukken die ter inzage liggen, kunt u contact opnemen met de heer J. Vessies (tel. 070 – 4417331) of mevrouw O. Bongers (tel. 070 – 4417658) van de provincie Zuid-Holland.

Naar boven