Ontwerpbestemmingsplan ‘Herinrichting N324 - gedeelte gemeente Grave’

Logo Grave

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Herinrichting N324 - gedeelte gemeente Grave’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Herinrichting N324 - gedeelte gemeente Grave’ de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd. Er wordt derhalve geen ontwerp-exploitatieplan ter inzage gelegd.

Het plangebied bestaat uit verschillende locaties langs de provinciale weg N324, waaronder de aansluitingen met de Venesteinlaan, de Tolschestraat/Zandkruiersweg, de Generaal de Bonsweg/Hoogveldschezijweg, de Mgr. Borretweg/Stoofweg, de G.W. Lovendaalsingel/St. Elisabethstraat en de Industriestraat. Het doel is om de herinrichting van de N324 -gericht op het verkeersveiliger maken- planologisch mogelijk te maken. Op sommige plekken is meer ruimte nodig voor bijvoorbeeld rotondes zodat daar de verkeersbestemming wordt uitgebreid. De opgenomen verkeersbestemmingen volgen de civieltechnische uitwerkingen van de verkeersmaatregelen.

Naar aanleiding van reacties op het voorontwerpbestemmingsplan en ambtelijke wijzigingen is het plan op diverse punten gewijzigd. Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar de nota van inspraak en ambtelijke wijzigingen, onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan. De meest ingrijpende wijzigingen zijn:

  • Bij de rotonde Industriestraat is, om goed aan te sluiten op het naastgelegen bedrijventerrein, een stukje van dit bedrijventerrein meegenomen met de bestemming ‘Bedrijventerrein’.

  • De resultaten van het geluidonderzoek zijn opgenomen in de toelichting.

  • In de toelichting is de paragraaf Natuur aangevuld met een toets NatuurNetwerkNederland.

  • De landschappelijke inpassing is in de regels geborgd met een voorwaardelijke verplichting.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 24 augustus 2016 tot en met dinsdag 4 oktober 2016. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0786.BPN324Grave-ON01.

Op 25 augustus 2016 kunt u tussen 17.00 en 20.00 uur bij de Catharinahof aan de Koninginnedijk 252 in Grave binnenlopen voor meer informatie over het bestemmingsplan. Medewerkers van de gemeente, de provincie en Arcadis zijn dan aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Het is niet mogelijk om tijdens deze bijeenkomst een mondelinge zienswijze te geven. Daarvoor moet een aparte afspraak gemaakt worden.

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Grave, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. Brugman, afdeling Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0485-460300. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Herbegrenzing NatuurNetwerk Brabant

Voor de herinrichting van de N324 is een aanpassing (herbegrenzing) van een deel van het huidige Natuurnetwerk Brabant (voorheen Ecologische Hoofdstructuur) noodzakelijk. Hiervoor wordt op basis van artikelen 5.3 en 36.5 van de Verordening Ruimte 2014 een verzoek gedaan aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Tegen dit voornemen tot herbegrenzing kunt u van woensdag 24 augustus 2016 tot en met dinsdag 4 oktober 2016 ook een zienswijze indienen.

Grave, 23 augustus 2016

Burgemeester en wethouders van Grave

Naar boven