Wet milieubeheer

Logo De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, vierde lid van de Wet Milieubeheer, het volgende bekend:

Op 18 april 2016 heeft Firma de Rooij – Van Walbeek - Kroon voor het adres: Dwarskade 4 en 4a, 1391 HS in Abcoudeeen aanmeldingsnotitie MER beoordeling vanwege de bouw van een melkrundveestal met een installatie voor het houden van 220 melkkoeien en 2 fokstieren ingediend. De aanmeldnotitie is ingediend omdat de aan te vragen activiteiten vallen onder categorie 14 van onderdeel D van de bijlage behorende bij het Besluit milieueffectrapportage.

Gelet op hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage besluiten wij dat voor het wijzigen van de bestaande veehouderij geen milieueffectrapport (MER) opgesteld hoeft te worden.

Bij het nemen van dit besluit is rekening gehouden met de kenmerken van de activiteiten, de plaats waar de activiteiten wordt verricht en de kenmerken van de potentiële effecten van de activiteiten. Uit de beoordeling van de voorgenomen activiteiten blijkt dat er geen sprake is van bijzondere nadelige gevolgen voor het milieu (als bedoeld in artikel 7.17, eerste lid, van de Wet milieubeheer).

Inzage

De stukken met betrekking tot deze beschikking liggen voor zes weken vanaf 26 augustus 2016 ter inzage en kunnen op afspraak worden ingezien bij het gemeentehuis van De Ronde Venen, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht, T. 0297 29 16 16 en de Omgevingsdienst regio Utrecht, Archimedeslaan 6 in Utrecht, T. 088 022 50 00 of E. info@odru.nl.

Rechtsmiddelen

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een zogenaamd voorbereidingsbesluit. Dit betekent dat op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden die door het m.e.r.-beoordelingsbesluit rechtstreeks (dus los van het voor te bereiden besluit, in dit geval de omgevingsvergunning) in hun belang worden getroffen, bezwaar kunnen maken. Dit kan door binnen zes weken na de dag van deze publicatie een bezwaarschrift in te dienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen.

Andere belanghebbenden kunnen bezwaren tegen dit besluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Naar boven