Ontwerp-bestemmingsplan Oude Waalsdorperweg

Logo 's-Gravenhage

Ontwerp

Het ontwerp-bestemmingsplan Oude Waalsdorperweg wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor eenieder met ingang van 23 augustus tot en met 3 oktober 2016 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

- op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

- op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond ook alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied ligt in het stadsdeel Scheveningen. De begrenzing van het plangebied is als volgt: aan de noordelijke zijde de Oude Waalsdorperweg grenzend aan Oostduinen, aan de oostelijke zijde de gemeentegrens met de gemeente Wassenaar, aan de zuidzijde de zuidelijke tak van de Oude Waalsdorperweg en de Landscheidingsweg en aan de westzijde de naar het westen verlegde Oude Waalsdorperweg bij het militaire sportcomplex.

Het doel van het ontwerp-bestemmingsplan Oude Waalsdorperweg is:

  • 1.

    het vastleggen van de bestaande ruimtelijke structuur in een juridisch-planologisch kader met dien verstande dat:

  • 2.

    het een aantal nieuwe ontwikkelingen in het plangebied mogelijk maakt te weten:

    • 1.

      de uitbreiding van bestaande gebouwen van het NCIA;

    • 2.

      de veiligheidszone rondom het NCIA-complex;

    • 3.

      de verlegging van de Oude Waalsdorperweg naar het westen op een klein deel van het militaire sportcomplex en de bouw van een nieuw gebouw aldaar;

    • 4.

      mitigerende maatregelen in verband met de natuurbescherming én

    • 5.

      de herinrichting van een groenzone ten zuiden van het complex tot natuurgebied in verband met compensatie van de verkleining van de ecologische hoofdstructuur ten noordwesten van het complex;

    • 6.

      de aanleg van een rotonde ter vervanging van de splitsing in de Oude Waalsdorperweg en daaraan aansluitend een vervangende bushalte in te richten mede ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Eenieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 4848. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

 

Inloopbijeenkomst

Op maandag 19 september 2016 wordt van 16:30 tot 20:00 uur voor dit bestemmingsplan een inloopbijeenkomst gehouden in het Stadhuis, vergaderzaal A04.02 op de 4e verdieping, Spui 70 te Den Haag.

 

Naar boven