Toepassen gemeentelijke coördinatieregeling Schuttebergsweg 3 te Vaals

Logo Vaals

 

Burgemeester en Wethouders van Vaals geven op grond van art. 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van het feit, dat de gemeenteraad van Vaals in de openbare vergadering van 19 september 2016 heeft besloten om de coördinatieregeling uit de Wro toe te passen voor de bouw van een revalidatievoorziening met 8 zorgappartementen en bijbehorende bedrijfswoning op het perceel Schuttebergsweg 3 te Vaals.

Het besluit van de gemeenteraad tot het toepassen van de coördinatieregeling voor dit project is een procedureel besluit. Met de coördinatieregeling is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk en gelijktijdig worden doorlopen. De voor het project benodigde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld, voorbereid en ter inzage gelegd. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders voor de benodigde (omgevings)vergunningen.

Tegen de gecoördineerd voor te bereiden besluiten kan – door een ieder – een zienswijze worden ingediend. Tegen de besluiten kan vervolgens in één keer beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Het toepassen van de coördinatieregeling heeft daarmee tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen wordt in plaats van verschillende afzonderlijke procedures.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad tot toepassing van de coördinatieregeling ligt van 30 september tot en met 11 november voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 - 16:00 uur. Tegen dit raadsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Naar boven