Terinzagelegging ontwerp-bestemmingsplan ‘Klein Where 2016’ en ontwerp-exploitatieplan ‘Klein Where 2016’

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan 'Klein Where 2016’ en het ontwerp van het exploitatieplan ‘Klein Where 2016’ ter inzage liggen. Dit is in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht.

 

Zakelijke inhoud

Ontwerp-bestemmingsplan

Het ontwerp-bestemmingsplan beoogt na vaststelling een planologische regeling te geven voor het gebied dat bekend staat als Klein Where. Het plan voorziet in de herontwikkeling van een bedrijventerrein naar wonen, met inpassing van één gevestigd bedrijf. Klein Where is centraal in Purmerend gesitueerd. Het wordt omsloten door de Where aan de noordzijde, de Purmerringvaart aan de oostzijde, de Purmerweg aan de zuidzijde en een sloot aan de westzijde.

Het ontwerp-bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. De ID-code van het plan is NL.IMRO.0439.BPKLWHERE2016-on01.

 

Ontwerp-exploitatieplan

De Wet ruimtelijke ordening (Afdeling 6.4 Grondexploitatie) verplicht gemeenten om tegelijkertijd met een bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij het kostenverhaal van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is

verzekerd. Het primaire doel van een exploitatieplan is om kosten die ten behoeve van de herontwikkeling van het gebied moeten worden gemaakt te kunnen verhalen bij alle eigenaren in het exploitatieplangebied. De gemeente Purmerend heeft met een aantal partijen overeenkomsten gesloten over de ontwikkeling van het plan. Binnen het bestemmingsplangebied bevinden zich echter grondeigenaren waarmee de gemeente nog geen samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten. Voor het bestemmingsplan geldt daarom dat het kostenverhaal niet voor alle bouwplannen als bedoeld in art. 6.12 Wro anderszins verzekerd is. De gemeente vindt het verder noodzakelijk om zogenaamde locatie-eisen als bedoeld in artikel 6.12 lid 2 sub c Wro te stellen. De gemeente voldoet daarom aan de plicht om een exploitatieplan vast te stellen.

Het exploitatieplangebied valt binnen de begrenzing van het bestemmingsplangebied, maar komt daar niet geheel mee overeen. In het exploitatieplan is de exacte begrenzing van het exploitatieplangebied opgenomen.

 

Terinzagelegging

Het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-exploitatieplan liggen met ingang van vrijdag 29 januari 2016 tot en met donderdag 10 maart 2016 ter inzage tijdens openingstijden in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Daarnaast is het ontwerp-bestemmingsplan te raadplegen via de landelijke website voor het raadplegen van ruimtelijke plannen www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede de gemeentelijke website www.purmerend.nl/bestemmingsplannen. Op laatstgenoemde website is eveneens het ontwerp-exploitatieplan in te zien.

 

Reactiemogelijkheid

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan en/of het ontwerp-exploitatieplan naar voren brengen. Het indienen van een zienswijze is, naast het zijn van belanghebbende, een voorwaarde om tegen het uiteindelijke besluit tot vaststelling beroep te kunnen instellen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA te Purmerend. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Daarvoor kunt u contact opnemen met mevr. S. Koot van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Beleid (via telefoonnummer 0299-452452). Het indienen van digitale zienswijzen is ook mogelijk via de volgende locatie op de website: http://www.purmerend.nl/loket/node/587. De tijdig ingediende reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Naar boven