Ontwerp bestemmingsplan “Bedrijventerrein en windturbinepark Groote Haar” en -beeldkwaliteitsplan“Bedrijventerrein Groote Haar”

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Inspraakverordening 2011, dat vanaf vrijdag 26 augustus 2016 tot en met donderdag 6 oktober 2016 voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1.

    het ontwerp bestemmingsplan “Bedrijventerrein en windturbinepark Groote Haar”, identificatienummer: NL.IMRO.0512.BP2016164-3001;

  • 2.

    het ontwerp beeldkwaliteitsplan “Bedrijventerrein Groote Haar”;

Gebiedsontwikkeling “ Groote Haar”

De gebiedsontwikkeling bestaat uit realisatie van het regionale bedrijventerrein “Groote Haar”, met een bruto omvang van circa 62,5 ha en ongeveer 37 ha netto uitgeefbaar terrein. Het windturbinepark met maximaal 3 windturbines maakt onderdeel uit van het bedrijventerrein. Voor het ontsluiten van het bedrijventerrein worden ter hoogte van de verzorgingsplaats Scheiwijk nieuwe op- en afritten op de A27 gerealiseerd. Tussen de aansluiting op de A27 en het bedrijventerrein wordt een nieuwe verbindingsweg aangelegd, die de aansluiting en het bedrijventerrein direct met elkaar verbindt.

De gebiedsontwikkeling is gelegen op het grondgebied van zowel de gemeente Giessenlanden als Gorinchem. Het bedrijventerrein met een deel van de verbindingsweg ligt op het grondgebied van Gorinchem. Het grootste deel van de verbindingsweg en de aansluiting op de A27 liggen op het grondgebied van Giessenlanden. Om de gebiedsontwikkeling mogelijk te maken, worden de volgende ontwerp plannen gelijktijdig in procedure gebracht:

  • -

    een ontwerp bestemmingsplan voor het bedrijventerrein “Groote Haar”, het windturbinepark in de noordrand van het bedrijventerrein en het zuidelijk deel van de verbindingsweg op het grondgebied van Gorinchem;

  • -

    een ontwerp beeldkwaliteitsplan voor het bedrijventerrein “Groote Haar”;

  • -

    en een ontwerp bestemmingsplan voor de aansluiting op de A27 en het noordelijk deel van de verbindingsweg, dat op het grondgebied van Giessenlanden ligt. Dit bestemmingsplan wordt door de gemeente Giessenlanden in procedure gebracht en gepubliceerd.

De gemeenten Giessenlanden en Gorinchem brengen hun plannen gelijktijdig in procedure. In samenwerking tussen beide gemeenten worden tijdens deze procedures ook twee inloopbijeenkomsten gehouden.

Begrenzing en ligging plangebied

Het ontwerp bestemmingsplan “Bedrijventerrein en windturbinepark Groote Haar” wordt globaal begrensd door:

  • -

    noordzijde: agrarische percelen en ter plaatse van de verbindingsweg de gemeentegrens met Giessenlanden;

  • -

    oostzijde: in het noordelijke deel van het plangebied de Hoogbloklandseweg en meer zuidelijk de Ravensloot.

  • -

    zuidzijde: de Haarweg;

  • -

    westzijde: de grens van het Tracébesluit A27 Houten - Hooipolder.

Inhoud

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in de realisatie van en het stellen van randvoorwaarden voor het bedrijventerrein “Groote Haar”, het windturbinepark en het zuidelijke deel van de verbindingsweg, voor zover gelegen op het grondgebied van de gemeente Gorinchem.

Het ontwerp beeldkwaliteitsplan bevat actuele kwalitatieve stedenbouwkundige richtlijnen waaraan de bebouwing op en inrichting van het bedrijventerrein “Groote Haar”moet voldoen, om het gewenste streefbeeld te kunnen bereiken.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en -beeldkwaliteitsplan liggen vanaf vrijdag 26 augustus 2016 tot en met donderdag 6 oktober 2016 tijdens de openingstijden ter inzage in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Ontwerp --> Ontwerp bestemmingsplan “Bedrijventerrein en windturbinepark Groote Haar” staat een rechtstreekse link naar het digitale ontwerp bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Inloopbijeenkomsten

De gemeenten Giessenlanden en Gorinchem houden gezamenlijk twee inloopbijeenkomsten op:

  • -

    dinsdag 6 september 2016, van 19.00 uur tot 22.00 uur

    Dorpshuis “De Hoeksteen”

    Dorpsweg 81A

    4221 LJ HOOGBLOKLAND

  • -

    woensdag 7 september 2016, van 19.00 uur tot 22.00 uur

    Buurthuis “De Haarhorst”

    Grote Haarsekade 120

    4205 VL GORINCHEM

Iedereen kan tijdens deze bijeenkomsten binnenlopen, de plannen bekijken en vragen stellen aan de opstellers. U kunt een toelichting op de plannen krijgen en mondeling uw mening of opmerkingen naar voren brengen. Als u wilt, dan kunt u ter plaatse ook een zienswijze op de bestemmingsplannen en een inspraakreactie op het beeldkwaliteitsplan indienen. Formulieren hiervoor zijn aanwezig.

Indienen zienswijzen en i nspraakreacties

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan:

  • -

    een ieder schriftelijke zienswijzen indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Gorinchem;

  • -

    een ieder schriftelijke inspraakreacties indienen tegen het ontwerp beeldkwaliteitsplan bij de gemeenteraad van Gorinchem.

Schriftelijke zienswijzen en inspraakreacties moeten worden gestuurd naar Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijzen en inspraakreacties dienen de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze/inspraakreactie en het plan waarop de zienswijze/inspraakreactie betrekking heeft.

U kunt een mondelinge zienswijze en inspraakreactie indienen bij de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zijn telefoonnummer is 0183 - 65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl. U kunt ook contact opnemen met de heer R.H. Osenga, via het telefoonnummer 0183 - 65 93 11 of e-mailadres r.osenga@gorinchem.nl.

Gorinchem, dinsdag 23 augustus 2016

Naar boven